11.5 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Društvo prijateljev mladine Šentjur: Biti skupaj!

Šentjur, 4. 6. 2021 – Družina je kot trden objem, ki ga človek potrebuje, ko v življenju sije sonce ali pa izza oblakov pada dež. Družina je varen pristan ljubezni, podpore, zaupanja in odkritosti. Kljub epidemiološki situaciji je Društvo prijateljev mladine Šentjur v mesecu maju, ki ga povezujemo z ljubeznijo in druženjem ob posebnih dogodkih, poskrbelo za praznovanje dveh dogodkov, ki se neposredno navezujeta na življenjsko skupnost – družino.

Leta 1993 je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (v nadaljevanju OZN) razglasila 15. maj za mednarodni dan družin! Zavest o pomenu družine pa se je porodila že leta 1989, ko je Generalna skupščina OZN določila leto 1994 za leto družine z namenom ozaveščati o pomenu družine v družbi, družinskih zadevah in spodbuditi države, da bi v svoji politiki vključile tudi reševanje družinskih problemov.

Za družine brezplačno

15. maj je poleg že omenjenega praznika hkrati tudi prvi dan v Tednu družin, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije, in traja od 15. do 22. maja. V tem času so bile družinam omogočene številne ugodnosti in aktivnosti v kulturno-umetniških organizacijah, ki so se pridružile vseslovenski akciji »Za družine brezplačno«. Lani je tovrstno sodelovanje odpadlo, letos pa je ponovno oživelo, in sicer v nadpovprečnem odzivu. Vseslovenski akciji »Za družine brezplačno« se je pridružilo 38 muzejev in galerij.

V društvu smo zaradi upoštevanja vseh ukrepov energijo preselili na spletno stran društva. Čeprav delujemo »na daljavo«, projekte vodimo še vedno z enakim veseljem in zanosom, kot če bi se videli osebno. Med Tednom družin (15. – 22. maj 2021) smo pripravili nagradno igro preko spleta, kjer smo nagrajevali družinsko kreativnost. Nismo »ocenjevali« umetnino, ki je nastala, saj je vsaka edinstveno lepa, ampak smo nagrajevali druženje, veselje, izvirnost in čas, ki so si ga družinski člani namenili drug drugemu. V tem duhu so bile tudi izbrane nagrade.

Nagrade so prispevali naslednji donatorji: Gostilna Krpan, Anton Golež, s. p. (boni za mono tortice in družinsko pico), Varstveno delovni center Šentjur – enota Šentjur (poimensko izdelani predpasniki za vso družino), Stany, Stanka Premrl, s. p. (poimensko vezen set brisač za vso družino) in DS Media, David Šibal, s. p. (bona za družinsko fotografiranje v naravi).

Vsem donatorjev se zahvaljujemo, da smo s skupnimi močmi dosegli zadani cilj – obeležili mednarodni dan družin, Teden družin ter razveseli družine, ki so drug drugemu namenili največ, kar lahko – svoj čas! (Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Dobrodelni koncert za študij mlade violinistke

Jure Godler

Živijo z naravo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več