21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Šentjur, 21. 11. 2020 – Nedvomno je to leto drugačno, polno sprememb, novosti in izzivov. Letos smo priča edinstveni epidemiološki situaciji, saj je bila z mesecem marcem razglašena epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 s številnimi interventnimi ukrepi za zajezitev epidemije in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo. Nepričakovano smo vsi bili primorani spremeniti ustavljeni ritem življenja.

Malo drugače … Na drugačen način. Po drugačni poti. Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur pa ostaja isto! V leto 2020 smo članice društva ponovno vstopale polno idej in energije ter se veselile druženja z mladino na načrtovanih projektih.

Preganjali zimo

Februarja smo na pustnem rajanju s kurenti veselo, poskočno, predvsem pa glasno pregnali zimo iz naših krajev ter se mastili s krofi. Nagradili smo vse maske, saj so vse širile dobro voljo daleč naokoli. Na mestu je, da se vsem donatorjem zahvalimo za nagrade in Občini Šentjur za finančna sredstva, ki so nam omogočile izvedbo dogodka. Zagotovo smo bili uspešni, saj nas je kmalu za tem pozdravilo spomladansko sonce, ki je prebudilo naravo s prvim cvetenjem rož in žvrgolenjem ptic.

Članice smo se organizacijsko že pripravljale na projekt »Jurčkovanje« v sklopu tradicionalne prireditve Šentjurjevo, ko smo se nenadoma znašli v epidemiološki situaciji, ki je od vseh terjala dosledno upoštevanje ukrepov za zajezitev bolezni. Vsi načrtovani projekti za leto 2020 so bili posledično odpovedani. V Društvu prijateljev mladine Šentjur zaradi varovanje najvišje vrednote naše eksistence – zdravja, nismo izvedli nobenega projekta za predšolsko in šolsko mladino, kajti strmimo k doslednemu upoštevanju ukrepov in vsesplošnemu odgovornemu ravnanju.

Solidarnost do sočloveka

Na tem vrtiljaku smo se znašli vsi. Bolezen ne izbira. Če kdaj velja rek, velja zdaj: V slogi je moč! Čeprav je v družbi zavladala velika negotovost, se je hkrati obudila tudi solidarnost do sočloveka. V Društvu prijateljev mladine Šentjur smo se odločili, da bomo odobrena sredstva s strani Občine Šentjur, ki so bila namenjena projektom, namenili nakupu trgovinskih darilnih kartic, saj so se številne družine znašle v (dodatni) stiski. O upravičenosti le-teh dosledno sledimo predlogom s strani Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur pri Celju ter pristojnih institucij.

Nedvomno je to leto drugačno, polno sprememb, novosti in izzivov. V Društvu prijateljev mladine Šentjur želimo družinam, ki se bodo zaradi ukrepov znašli v finančni stiski, vsaj malo pomagati in hkrati delovati v skladu z našim poslanstvom, vendar po drugačni poti in na drugačen način. Na Občini Šentjur so idejo pozdravili ter odobrili spremembo namenskosti, kar je dokaz dobrega in vzajemnega sodelovanja. Malo drugače … Po drugačni poti, vendar skupaj složni pri doseganju cilja.

Ravno zaradi okoliščin, v katerih smo se znašli, je to čas za iznajdljivost, prilagodljivost in sodelovanje! Letos se bomo v društvu veselili z mislijo, da smo nekaterim družinam vsaj malo razbremenili pot skozi mesece, ki so pred nami. V tem trenutku imamo več vprašanj kot odgovorov. Vsi pa imamo zagotovo enotno željo – ostati zdrav. Jaz! Ti! Mi! Vsi!

Želimo si, da bi bilo leto 2021 ponovno leto brezskrbnega druženja v krogu družine, prijateljev, znancev, sodelavcev, … ter seveda tudi z nami na projektih. Na projektih, kjer odmeva pristen glasen otroški glas daleč, daleč naokoli. Na projektih, ki temeljijo na medgeneracijskem druženju. Na projektih, ki nas bodo obogatili in v nas pustili lep spomin. Veselimo se srečanja z Vami. Upajmo, da bomo naslednje leto ponovno sodelovali na »stari način« in živeli v duhu brezskrbnega javnega druženja. Vse dobro ter ostanite zdravi! (Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Društvo prijateljev mladine Šentjur: Biti skupaj!

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Prejeli smo: Prometne zagate na Bučn´cah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več