17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Preko Sonc do Krke

Laško, 19. 2. 2015 – Šentjurski košarkarji KK Tajfun so ponovili največji uspeh v Pokalu Spar. V športni dvorani Tri lilije v Laškem so se na zaključnem delu tekmovanja, na katerega se je uvrstilo osem ekip, pomerili z ekipo Helios Suns. Naši so v prvem delu tekme hitro povedli predvsem na račun dveh zaporednih trojk kapetana Milana Sebiča. Prav trojke pa so bile naše najmočnejše orožje, saj so jih Tajfunovci na celotnem srečanju zadeli kar 14 in bili 47 % uspešni pri tej košarkarski prvini. V prvem delu igra ni stekla, tako da so ob polčasu prvič povedli Domžalčani. Ti so večino tretje tretine vodili, a so jih košarkarji Tajfuna ujeli na 58:58 ter prevzeli pobudo na tekmi. Na koncu so suvereno in odločno zmagali s 77:87. Največ točk v šentjurski vrsti je prispeval Đorđe Lelić – 23, 15 jih je dodal Stanko Sebič, 13 pa Ceola Clark III. Omeniti je še potrebno, da si je tekmo ogledalo okoli 500 gledalcev, od tega jih je velika večina navijala ravno za našo ekipo. Za popestritev tekme so poskrbele plesalke Plesnega vala.

Naši so se z zmago nad Helios Sunsi v Laškem uvrstili med štiri najboljše ekipe pokala. Naslednja tekma bo na sporedu že jutri, ko se bodo naši v polfinalu pomerili s Krko ob 17:45 uri. V drugem paru pa se bosta za vstop v veliki finale Pokala Spar pomerila Union Olimpija in Zlatorog.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

V pokalnem tekmovanju prednost našim

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več