14.1 C
Šentjur pri Celju
24/10/2020
sentjur.net

Prerojeni Tajfunovci boljši od sodnikov in Krke

Šentjur, 9. 11. 2016 – Šentjurski košarkarji KK Tajfuna so letošnjo sezono v državnem prvenstvu in v Sixt Alpe Adria Cupu začeli – milo rečeno – katastrofalno. Nanizali so poraz za porazom, kar je s klopi odneslo Krešimirja Bašića, nasledil pa ga je Jurica Golemac. Z njim so, kot kaže, naši vodilni možje imeli več sreče kot s prvim. Že po dveh srečanjih je bil viden napredek ekipe. Golemac je seveda pripeljal še dve novi okrepitvi – Danijela Vujasinovića in pred kratkim Jako Brodnika, ki sta se izkazala kot nov motor šentjurske ekipe, ki je izgubila kompas. Posledično pa je padal učinek igralcev iz ZDA.

V šestem krogu Lige Nove KBM so naši košarkarji gostili ekipo Krke, ki jo vodi Dejan Mihevc, ki je Šentjurčanom pripravil enega najbolj srečnih dogodkov v zgodovini – osvojitev naslova državnih prvakov. Favorizirana Krka je v Šentjur prišla po zanesljivo zmago, saj se je pomerila z našo izbrano vrsto, ki je bila krepko zadnja na lestvici. Silovit začetek Tajfunovcev je goste malodane pribil na tla, saj so v prvi četrtini naši presentljivo povedli kar s 23:8. Mihevc je v drugi četrtini le uspel rezultat vsaj obdržati na enajstih točkah razlike – 46:35.

V drugem polčasu so svojo voljo očitno na strani Krke začeli piskati tudi sodniki, ki so v zadnji četrtini že precej nesramno in očitno videli napake naših igralcev tudi tam, ko jih še zdaleč ni bilo, kar pa je na rob ograje zvabilo prenekaterega Šentjurskega viteza. Sodniki so uspeli z zaporednimi sila čudnimi odločitvami zmesti ritem in igro Tajfuna, ki je prednost prvega polčasa počasi izgubljal. Tik pred koncem se je ponovno odprlo Maticu Rebcu, ki je Krkaše že nekajkrat potegnil iz poraza v zmago. Vujasinović in tokrat tudi Mirza Sarajlija sta težak voz preostalih igralcev še komajda vlekla – po pet osebnih napak so prejeli Jaka Brodnik, Milan Sebič in Milija Miković. Kasneje pa se je napolnila tudi mera na Krkini strani, kjer so morali obsedeti Rojc, Dimec, Čebular in Elliot. V zadnjih sekundah je odločilno s skokom, košem in zadetimi prostimi meti posegel v rezultat Khaliq Spicer, zadnji met Rebca za izenačenje pa k sreči ni končal v košu. Zmago z rezultatom 75:72 so slavili navijači in igralci skoraj kot tisto, ki nam je prinesla naslov državnega prvaka. Tajfunovci so prekinili niz porazov in verjamemo, da je na pragu zdaj še niz zmag.

Na tekmi sta se izkazala oba novinca: Vujasinović, ki je odlično organizairal našo igro ter dosegel 16 točk in šest asistenc, Jaka Brodnik, ki je dosegel dve točki manj in se izkazal za pravega borca pod košem, ter Milija Miković, ki je dosegel 12 točk. (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več