13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Pričetek gradnje krožišča in popolna zapora ceste Dole-Šentjur

Šentjur, 10. 5. 2021 – V prihodnjih dneh se v mestu Šentjur pričenja izgradnja krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Glavni investitor je Direkcija RS za infrastrukturo, sofinancer Občina Šentjur, ki je pripravila vso potrebno dokumentacijo, izvajalec del je podjetje VOC Celje d. o. o. Gre za izjemno zahteven projekt na prometno zelo obremenjeni cesti Dole–Šentjur. Zato je izvajalec del pridobil dovoljenje za popolno zaporo ceste od krožišča v Selah do semaforja v središču Šentjurja v obdobju med 15. majem in 30. novembrom 2021.

ZAPORA SE S SIGNALIZACIJO VZPOSTAVI V NEDELJO, 16. MAJA!!!

PROMETNI REŽIM V ČASU POPOLNE ZAPORE:

  • Promet v času zapore bo skozi gradbišče dovoljen samo za lokalni promet osebnih vozil in bo potekal iz smeri Dol v smeri Šentjurja enosmerno skozi gradbišče, iz smeri Šentjurja v smeri Dol pa enosmerno po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami in nazaj na regionalno cesto. Avtobusno postajališče pri Bohorču se začasno prestavi na začetek Športnega parka Šentjur iz smeri Dramelj in bo označeno s prometno signalizacjio.
  • Na omenjen odseku bo promet prepovedan tudi za pešce, ki bodo z ustrezno signalizacijo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica–Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur.
  • Lokalni promet se dovoli do stanovanjskih hiš, podjetij, ustanov in trgovin na tem območju. Parkirišče pri OŠ Franja Malgaja bo zaprto.
  • Za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 ton bo času zapore promet speljan po državni in občinski cesti na relaciji Šentjur–Teharje–Bukovžlak–Dole in obratno. Za tovorna vozila nad 7,5 ton je obvoz po državnih cestah in avtocesti.

V prihodnjih dneh boste prebivalci Šentjurja z okolico letake z navodili prejeli v poštne nabiralnike, posebej pa boste obveščeni tudi preko učencev šole, glasbene šole in otrok vrtca.

V času del bo potrebno veliko prilagoditev s strani vseh udeležencev v prometu, da bomo skupaj čim bolj varno in tekoče organizirali vsakodnevne aktivnosti. Zaradi neposredne bližine šole, vrtca ter obvoza skozi trg in mimo glasbene šole bodimo še posebej pozorni na najmlajše udeležence v prometu. Prilagodimo hitrost spremenjenim voznim razmeram ter omejitvam.

Z gradnjo krožišča želimo dolgoročno izboljšati pretočnost prometa skozi mesto in s pomočjo podhoda zagotoviti večjo varnost za pešce in vse prebivalce mesta ter obiskovalce. Zato vljudno prosimo za potrpežljivost in strpnost vseh prebivalcev v okolici gradbišča v času izvajanja del in se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje! (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

V Šentjurju znova začasna enosmerna ureditev prometa

ViP

Vozite pravilno po krožiščih?

Jure Godler

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Izvajalec prestavil zaporo ceste previdoma za en teden

Jure Godler

Ob gradnji krožišča bo spremenjen cestni režim

Jure Godler

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več