15.8 C
Šentjur pri Celju
25/09/2020
sentjur.net

Prifarci poželi stoječe ovacije

Gorica pri Slivnici, 9. 12. 2017 – Dvajsetletnico svojega delovanja je Društvo upokojencev Gorica pri Slivnici obeležilo z več dogodki in dejavnostmi skozi celo leto, praznovanje pa so z velikim metom obeležili v minulem sobotnem popoldnevu, ko so medse v dvorano Kulturnega doma Gorica pri Slivnici povabili izjemno priljubljeno slovensko etno zasedbo Prifarski muzikanti. Prifarci, kot jih poslušalci poznajo pod drugim imenom, so v dvorano privabili ogromno poslušalcev od blizu, daleč in zelo daleč, saj je ob kar 450 dušah ta kar pokala po šivih. Sedmerica, ki jo sestavljajo predvsem tamburaši, je tekom koncerta postregla z več svojimi že znanimi skladbami, novitetami, popevkami, dalmatinskimi pesmimi, pesmimi iz preostalih delov sveta ter seveda ljudskimi napevi iz vseh predelov Slovenije, ki so jim z avtorskimi priredbami dodali še posebno težo.

Med programom se jim je na odru pridružila tudi njihova glasbena prijateljica in domačinka Jasmina Levičar. Pevec Prifarcev Mitja Ferenc je omenil, da jim je božični koncert, ki so ga v Cankarjevem domu izvedli leta 2014, ostal v spominu tudi zaradi nje. Po skoraj dve uri trajajočem koncertu je na oder stopila tudi predsednica DU Gorica pri Slivnici Zdenka Bevc Škof ter nagovorila svoje »varovance« in se Prifarcem zahvalila za lep večer ter z njimi tudi nazdravila. Za zaključek so Prifarski muzikanti izvedli še Pri farni cerkvici kar brez ozvočenja, kjer se je vključila še publika. Poželi so stoječe ovacije. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec

Druga nagrada za Tajdo Krajnc

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler

Kulturno društvo Prevorje ima novo vodstvo 

Jure Godler

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Jure Godler

Cvetje v jeseni pričarali v Dramljah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več