17.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2020
sentjur.net

Prvi Slomškov večer – »Iz trpljenja v življenje«

Ponikva, 23. 11. 2018 –  Kot je že nekaj let v navadi, so si tudi letos na Ponikvi zastavili niz tako imenovanih Slomškovih večerov v organizaciji zakonske skupine in župnije Ponikva. Prvi večer so izpeljali ta petek na Slomu, konec januarja in februarja prihodnje leto pa sledita še preostala dva. Glavni govorec prvega srečanja je bil pater Ernest Benko iz Olimja. V letošnjem letu je dobil nagrado in naziv častnega občana občine Podčetrtek, kar dokazuje, da ga ljudje spoštujejo in cenijo njegova dela.

V svojem sproščenem duhu je s svojimi besedami prevzel slehernega v dvorani. Spregovoril je o tematiki trpljenja in človekovega odziva na samo situacijo. Različni smo si, nekateri takoj obupajo, drugi se borijo sami s sabo in težavami, spet drugi pa najprej izgubijo vero v Boga in se raje posvetijo drugim stvarem in iskanju česa novega … Popeljal nas je skozi primere, ki so nazorno prikazovali, kako se ljudje različno odzovemo na trpljenje, smrt, greh, laž, kar dokazuje da smo si različni in različno močni. Nekateri zmorejo prenesti večje breme kot pa drugi.

Z modrimi nasveti in primeri iz vsakodnevnega življenja nas je v svojih besedah nagovarjal pater Ernest Benko, da pa je spregovorila tudi odlična glasba, sta poskrbeli Saša Fidler in na klavirju Urša Ketiš. Večer je povezovala Marija Klančar. Za konec so člani zakonske skupine pripravili pogostitev, tako da so se lahko obiskovalci še naprej prijetno družili in malce okrepčali. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Ponikva: Moč glasbe povezuje in osrečuje ljudi

Tjaša Ferlež

Jurij Gorjanc, zdravnik in gorski reševalec

Tjaša Ferlež

Nova Slovenija – krščanski demokrati na izletu v Ljubljani

Tjaša Ferlež

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Otroci Slomškovega bralnega priznanja pekli medenjake

Jure Godler

Ali imamo odprto srce do tistih, ki so potrebni naše pomoči?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več