27.5 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

PU Celje: Celje je še vedno varno mesto

Celje, 5. 2. 2020 – Globalni internetni medij Fox News je v sredo, 5. 2. 2020, objavil seznam Top 10 najbolj življenju nevarnih evropskih mest. Fox News poudarja, da je življenje v Evropi precej bolj varno, kot v Združenih državah Amerike. Objavili so seznam mest, kjer je umorov povprečno na 100.000 prebivalcev največ. Slicevali pa so se na podatke, ki jih je objavil Urad za droge in kriminal Združenih narodov. Na seznamu desetih mest pa se je znašlo tudi Celje, na visokem 6. mestu v Evropi. Če verjamemo statistiki, je najbolj za življenje nevarno mesto Kaunas v Litvi.

Očitno pa statistika Združenih narodov laže. V opisu za Celje so poudarili, da ima Celje 2,6 odstotkov umorov na 100.000 ljudi. V Celju naj bi živelo 38.000 prebivalcev. Statistika je narejena za leto 2017. Na to objavo so se odzvali tudi celjski policisti. “V mestu Celje v letu 2017 nismo obravnavali nobenega umora oziroma uboja. V tem obdobju smo obravnavali le en poskus kaznivega dejanja uboja, ki pa se v statistiki dokončanih kaznivih dejanj ne šteje. Zaradi navedenega smo jih zaprosili za popravek prispevka,” je zapisala predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje Milena Trbulin. Napake na strani Fox Newsa še niso popravili. (Jure Godler)

Sorodne novice

Preučevali življenje Josipa Ipavca in ga upodobili s pop artom

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler

Ste kje videli 15-letnico iz Celja?

Jure Godler

Članice Društva kmetic Mavrica so se podale na izlet v Celje

Jure Godler

Šentjurčanki Alenki Jovanovski prestižna Veronikina nagrada

ViP

S KolesCEm po Šentjurju že naslednje leto

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več