17.2 C
Šentjur
23/10/2019
sentjur.net

Pust norčavi tudi v gostišču Obrez

Žegar, 2. 3. 2019 – Mesec marec je bil v gostišču Obrez v znamenju  tradicionalnih prireditev, ki privabljajo obiskovalce od blizu in daleč. Prva je odstirala norčavosti, izvirnosti in domiselnosti, ki jih prinaša pust. Tudi letos so se v gostišču zbrale številne maškare, ki niso priklicale vremenske spremembe, so si pa prislužile nagrade. Komisija je izbrala najboljše, Milan in Dragica Obrez pa sta razdelila več kot deset bogatih nagrad.

Prepričala je skupina Vikingov, ki je prišla iz Dobja pri Planini, druge so bile nadležne muhe, tretja skupina pa je predstavljala slastne jagode. V Žegar sta zašla tudi pingvina, gozdarji, domine, slikar ter še veliko različnih posameznih maškar ter skupina otroških maškar. Ob veselem razpoloženju in dobri glasbi, so bili vsi gostje pogoščeni še s krofi. Že 9. marca bo sledilo praznovanje ob Dnevu mučenikov, predzadnjo soboto pa bodo pripravili tradicionalno salamijado.

(Majda Rezec)

Sorodne novice

Viktor Ojsteršek z najboljšo salamo

Majda Rezec

Maske zavzele Malgaja

Jure Godler

Pustno rajanje na Ponikvi

Jure Godler

Prehodni pokal v trajno last prejel Viktor Ojsteršek

Jure Godler

Maske zasedle šentjursko Tržnico

Jure Godler

Poslavljali so se z Vilijem Resnikom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več