10.4 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Pustne maske rajale tudi na Ponikvi

Ponikva, 22. 2. 2020 – Kot smo na Ponikvi že vajeni, je tudi letos Društvo prijateljev mladine pod vodstvom Tatjane Lesnika na pustno soboto organiziralo pustovanje za vse maske. V kulturnem domu na Ponikvi se je zbralo lepo število pustnih mask. Najprej so se maske podale na povorko, kjer so se sprehodile skozi Ponikvo, medtem pa pele in plesale, kot se zanje spodobi. Ko so se vrnile nazaj, je vsako izmed pustnih mask čakala malica – velik marmeladni krof in sok.

Po okrepčilu so maske rajale, pele in se vrtele še naprej. Ker so bile vse maske tako izvirne, je imela strokovna komisija veliko dela pri izbiri najboljših mask, ki so  na koncu dobile posebno nagrado. Med pustnimi maskami so bili našemljeni posamezniki, nekatere družine pa so se odločile za družinske maske, kar se je izkazalo za zelo izvirno in pogosto idejo. Letos so tako glavno nagrado podarili eni od družinskih mask in seveda izbrali najboljšo posamezno masko pustovanja. Vsaka maska je ob koncu rajanja prejela tudi skromno nagrado, ki so jo podarili lokalni sponzorji. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kurenti vdrli na gasilski občni zbor

ViP

Ponovno prava pustna povorka skozi Ponikvo

Tjaša Ferlež

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

Obrtna zbornica razdelila maske iz javnega poziva

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več