10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

S kulturnim korakom po dobjanskih poteh

Dobje, 8. 2. 2023 – Kulturno društvo Dobje je tudi letos organiziralo tradicionalni Prešernov pohod. V sredo zjutraj so se pohodniki kljub hladnemu jutru zbrali pred Gostilno pri Olgi in odšli na pot. Pot jih je vodila mimo vasi Ravno, Brezje proti Presečnem in potem skozi vas Repuš nazaj v Dobje. Zbralo se je dobrih 40 pohodnikov, ki so se z urnim korkom podali na pot. Med samo potjo je bilo slišati smeh, skozi vso pot pa je bila prisotna tudi dobra volja pohodnikov.

Da udeleženci pohoda niso med potjo omagali, so poskrbeli domačini. Pohodniki so se lahko namreč malce pogreli in okrepčali za nadaljevanje poti. Kot je povedal predsednik Kulturnega društva Dobje Peter Frece, gre zahvala družinam Edija Gračnarja, Udučevim iz Presenečenega, Tinki Žekar, Branku ter Jožici Uduč za pogostitve med potjo ter Gostilni pri Olgi za prijeten zaključek skupnega druženja. (Tjaša Ferlež, Foto: KUD Dobje)

Sorodne novice

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež

Niti tat ne more pošteno krasti

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler

Pred njimi že 50. prireditev Pokaži kaj znaš v Dobju

Tjaša Ferlež

Neutrudna kulturnica Jožica Salobir praznovala 90 let

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več