16.7 C
Šentjur pri Celju
03/07/2020
sentjur.net

S pohoda na sejem

Šentjur, 13. 4. 2019 – Osnovna šola Franja Malgaja Šentjur je tako kot vsako leto organizirala Jurijev pohod. Udeleženci pohoda so se zbrali ob 9. uri pred Osnovno šolo Franja Malgaja Šentjur, od koder so se odpravili proti igrišču za mali nogomet, kjer je bila prva kontrolna točka. Pot jih je vodila mimo spomenika Valentina Orožna, do cerkve na Rozaliji in cerkve na Botričnici. Pohod se je zaključil v Zgornjem trgu, kjer je bila tudi zadnja kontrolna točka. 

Čebelarsko društvo Šentjur je v času sobotnega dogajanja pripravilo dan odprtih vrat. Ogledali ste si lahko prenovljen društveni čebelnjak, čebelarji so predstavljali pomen čebel za človeka in naravo. Ob 10. in 12. uri so potekale delavnice vlivanja čebeljega voska in peke medenega peciva.

Šentjurjev sejem, ki ga organizira TIC Šentjur, je stalnica Šentjurjevega in poteka v soboto od 8. do 20. ure. Med letošnjimi 46 ponudniki ste lahko našli izdelke domače in umetnostne obrti, kulinarične dobrote, vinsko ponudbo, izdelke iz usnja, lanu in ovčje volne, čebelarske in medičarske proizvode, lončarske izdelke, kmečko orodje, leseno orodje in kovaške izdelke.

(V. B., foto V. B., Jure Godler, Damjan Ferlič)

Sorodne novice

Na sejmu Alpe–Adria tudi ponudba šentjurske občine

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

Prejeli smo: Dijaki ŠCŠ obiskali sejem v Bologni

Jure Godler

Tur-infomat zaživel v Zgornjem trgu

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Obsijan sejem privabil množico in strankarske veljake   

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več