18.7 C
Šentjur pri Celju
04/07/2022
sentjur.net

Sava Lešić lastnoročno potopil Tajfun

Ljubljana, 12. 5. 2016 – Aktualni državni prvaki iz Šentjurja – ekipa KK Tajfuna – so po tem, ko so ligo za prvaka končali na šestem mestu, dobili favoriranega nasprotnika – Union Olimpijo. Najpomembnejša tekma za Šentjurčane, saj bi, v kolikor bi jim uspelo premagati ljubljansko ekipo, “rešili” letošnjo slabo sezono, se ni končala po naših željah. V Ljubljani so naši košarkarji v dveh tretjinah prikazali odlično igro, se z renomiranimi nasprotniki večkrat izmenjevali v vodstvu in kontrolirali rezultat.

Odlično je zaigral Ceola Clark III, ki je s prodori in z asistencami precej mešal štrene nasprotnikom, prav tako se je izkazal tudi Sandi Čebular. Ljubljančani, z izjemo Save Lešića, ki je bil nezaustavljiv za Tajfunovce, niso prikazali igre. V zadnji četrtini so gostitelji zadeli nekaj nemogočih metov, naši pa so se odločali za mete iz razdalje, ki pa niso bili uspešni. Nekaj minut pred koncem tekme je prednost Olimpije že znašala 12 točk (75:63). Vendar so naši ponovno prevzeli pobudo in na krilih Čebularja in Jacoba Parkerja začeli prednost manjšati. 28 sekund pred koncem je kazalo, da bodo naši pripravili celo preobrat, saj so se uspeli Ljubljančanom približati le na dve točki zaostanka, a za zmago jim je zmanjkalo časa. V zadnjih izdihljajih tekme je Parker celo zadel ttojko, ki bi pomenila zmago naših, a so sodniki po pogledu posnetka odločili, da jo je Američan vrgel po izteku časa. Tekma se je končala pri rezultatu 78:74. Sandi Čebular je dosegel 19 točk, Jacob Parker 13, Terell Parks 10 in Ceola Clark 11. Pri gostiteljih je Sava Lešić dosegel kar 28 točk.

Naše čaka povratna tekma z Unionom Olimpijo na domačem terenu, kjer bodo naši državni prvaki imeli zadnjo priložnost, da z zmago izsilijo še tretjo tekmo v Ljubljani. Ob porazu pa je sezona 2015/2016, kjer so naši prvič zaigrali v Ligi Aba in Fiba Europe, končana. (Jure Godler)

Sorodne novice

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Pomlajena Olimpija grdo izgubila v Šentjurju

Jure Godler

KK Šentjur: Vrste košarkarjev je okrepil še Sandi Čebular

Jure Godler

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več