18.1 C
Šentjur pri Celju
11/07/2020
sentjur.net

Še sedma zaporedna zmaga. Padli so Laščani!

Šentjur, 13. 1. 2017 – Odkar je krmilo šentjurskega prvoligaša KK Tajfun prevzel Jurica Golemac, se je statistika obrnila strmo navzgor. Po slabem kadrovanju na začetku sezone je Golemac sam pripeljal nekaj okrepitev, nekaj igralcev pa je moralo zapustiti šentjursko sredino. Mladi hrvaški trener je Tajfunovce ponovno postavil na noge in po seriji porazov je prišla serija zmag. Tokrat so šentjurski košarkaši gostili ekipo Zlatorog iz Laškega, ki je do srečanja v špotni dvorani OŠ Hruševec Šentjur bila vodilna ekipa rednega dela Lige Nove KBM.

Šentjurski košarkarji so prvi polčas začeli silovito in si pripravili največjo prednost na tekmi – 11 točk. Na krilih razpoloženega Žige Fofolta in Daniela Vujasinovića so naši z lahkoto ustavili napade zelenih, na drugi strani pa zadevali v napadu. V drugi četrtini pa se je žal dogajanje na igrišču obrnilo, Laščani so prednost naših stopili in jih tik pred koncem polčasa tudi v rezultatu ujeli. Z zadetim metom za dve točki v zadnji sekundi polčasa Malcolma Granta so naši odšli na počitek z minimalno prednostjo 42:41. V drugem polčasu je tokrat, zaradi obilnega sneženja, nekaj manj navijačev gledalo izenačeno srečanje, ki ga ravno niso krasile odlične akcije, temveč precej živčna tekma z veliko napakami na obeh straneh. Naši se zagotovo niso izkazali z izvajanjem prostih metov, saj so jih v celotnem srečanju zgrešili kar 12, Laščani pa le 3. Ko so dve minuti pred koncem gostje na krilih mladega 19-letnega košarkarja Jerneja Ledla, ki je dosegel na tekmi 19 točk, povedli za štiri točke, so se naši vrnili s trojko Granta. V razburljivi končnici so naši tokrat imeli več športne sreče in zmagali z rezultatom 77:75. Zmaga nad Laškim pa je tudi že sedma zaporedna zmaga Tajfunovcev.

V naših vrstah je bil najbolj razpoložen Žiga Fifolt, ki je dosegel 19 točk, Daniel Vujasinović 18, Milija Mikovič pa 16. Omeniti je še treba, da so Tajfunovci igrali kar brez nekaj igralcev. Na parket zaradi poškodb niso stopili Khaliq Spicer, Aleksandar Petrović in Jaka Brodnik. V prihodnosti pa čaka naše še en lokalni derbi, kjer ekipa gostuje v Rogaški Slatini. (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler

Z metom iz sredine do druge zmage

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več