21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Sedmi redni občni zbor članov kluba starodobnikov

V petek, 14. februarja, so člani Kluba starodobnikov ”Večno mladi” Šentjur sklicali sedmi redni občni zbor članov kluba. Dnevni red, ki ga je sestavil odbor kluba, je bil razdeljen na enajst točk. Klub šteje 65 članov, od tega se  jih je občnega zbora udeležilo 47. Pridružil se je tudi župan mag. Marko Diaci in Mihael Bučar. Delovno predsedstvo sestavljajo: delovni predsednik Dušan Pungartnik, verifikacijska komisija Karel Holcinger, Tomi Razgoršek, Franc Rataj ter zapisnikar Vid Aužner. Delovni predsednik Dušan Pungartnik je najprej pozdravil vse člane in članice ter goste.

Predsednik kluba Rudolf Ferlež je podal kratko poročilo o poteku dela v preteklem letu. Za njimi je še eno uspešno leto delovanja kluba, saj so speljali vse planirane aktivnosti. Člani so se udeležili še kar nekaj različnih zanimivih srečanj. Ob tej priložnosti se predsednik in celotni odbor kluba lepo zahvaljujeta vsem članom, da so s trdim delom pripomogli k uspešni izpeljavi vseh prireditev. Zahvaljuje se tudi vsem donatorjem za njihov prispevek, ker brez njih ne bi mogli speljati glavne prireditve. Med največjimi željami je v prihodnosti izgradnja stalnega muzeja na mestu, kjer sedaj stoji nekdanja tehtnica. V njem bi člani shranili svoja vozila, ki bi lahko bila na ogled tudi ostalim obiskovalcem. S tem bi Šentjur pridobil še en muzej v Spodnjem trgu.

Sledilo je poročilo blagajnika Janeza Šibala, ki je podal poročilo o letnih prihodkih in odhodkih. Skupni prihodki v lanskem letu so znašali 15.554,35 evrov, odhodkov je bilo skupaj 11.281,35 evrov. Ostanek na računu je 4.273,00 evrov. Največ stroškov v lanskem letu je predstavljala prireditev. Sledilo je poročilo nadzornega odbora, ki ga je pripravil Jani Ulaga. Nadzorni odbor sestavljajo: Anton Brečko, Franc Rataj in Jani Ulaga. Člani so pregledali stanje vseh prihodkov in odhodkov, bančnih računov ter vseh večjih finančnih izdatkov v letu 2013. Naslednje poročilo disciplinske komisije oz. častnega razsodišča je bilo zelo kratko in pohvalno. Od prejšnjega občnega zbora do današnjega ni bilo nobenih večjih napak in pritožb. Tako si želijo tudi vnaprej. Predstavnik kolesarske sekcije Peter Veber je podal poročilo o sodelovanju na različnih prireditvah. Nabavili so tudi najstarejše kolo – velociped, ki je velika pridobitev za klub. Kolo je bilo potrebno obnove. Za restavriranje bosta skrbela Vili Selič in Kali Holcinger, ki sta prejela tudi priznanje. Kolo bo na ogled v klubu. Kolesarska sekcija je bila v letu 2013 zelo uspešna. Pripravili so načrt za leto 2014.

Za tem je tekla razprava o vseh poročilih; pohvalili so celotno delo kluba. Skupščina potrjuje vsa poročila o delu v preteklem obdobju. V predzadnji točki dnevnega reda je bil podan letni plan dela društva, ki ga je prebral predsednik kluba. Program za leto 2014 je ohranjanje premične tehnične kulturne dediščine. Članstvo v klubu je prostovoljno, članarina ostaja nespremenjena in znaša 20 evrov. Glavna tradicionalna prireditev z razstavo ter panoramsko vožnjo, za katero je načrt že v izdelavi, bo 27. aprila, v sklopu Jurjevanja. Besedo so dali tudi županu občine Šentjur mag. Marku Diaciju, ki je klubu zaželel še veliko nadaljnjih uspehov pri vseh organizacijah in skupnem sodelovanju. Nekaj kratkih besed je namenil delu v središču in okolici občine Šentjur. Po uspešnem zaključku upravnega obora je sledilo druženje in pogostitev. (V. A.)

Sorodne novice

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Jure Godler

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

Starodobniki ponovno množično

Jure Godler

Večno mladi že desetič razstavili starodobnike

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več