20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Šentjur na svetovni turistični borzi ITB Berlin 2016

Berlin, 10. 3. 2016 – V sklopu predstavitve Slovenije se je na stojnici Slovenske turistične organizacije (STO) predstavila ponudba aktivnega & zelenega turističnega utripa občine Šentjur in čezmejnega območja projekta RIDE&BIKE pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko.

Z letošnjo nosilno temo slovenske stojnice zdravih voda in aktivnega oddiha je 28 slovenskih turističnih podjetij in destinacij nagovarjalo novinarje, poslovno in splošno javnost tega svetovnega turističnega dogodka. Slovenski razstavni prostor in tudi stojnico Razvojne agencije Kozjansko so obiskali številni visoki gostje, med drugimi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, direktorica STO, mag. Maja Pak, nj. eksc. Marta Kos Marko, veleposlanica Republike Slovenije v Zvezni republiki Nemčiji, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo Eva Štravs Podlogar in številni novinarji ter drugi pomembni gostje.

Na srečanju z nemškimi in globalnimi mediji na slovenski stojnici je minister Počivalšek poudaril pomembnost turizma v Sloveniji, izpostavil je leto 2015 kot leto rekordov v slovenskem turizmu in napovedal dve novi letalski liniji med Nemčijo in Slovenijo – med Düsseldorfom in Mariborom ter Kölnom in Ljubljano. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo: »Tovrstni dogodki me navdušujejo, saj se tu sklepajo prijateljstva in poslovna partnerstva ter nasploh tkejo vezi med državami. Vezi Slovenije z Nemčijo so močne, saj je Nemčija največja trgovinska partnerica Slovenije in tretja največja naložbenica. Z nemškimi partnerji smo tako iskali priložnosti za dodatno učvrstitev našega sodelovanja, s poudarkom na turizmu, saj Nemčija v tem pogledu za nas predstavlja tretji največji trg, ki v zadnjih petih letih izkazuje rast. Možnosti vidimo predvsem na področju investicij v turizem, organizacije poslovnih dogodkov in kongresov.«

Borza ITB Berlin je letos obeležila 50. obletnico. V 26 dvoranah se je na 160 m2 predstavljalo 5 kontinentov, več kot 180 držav in okrog 10.000 razstavljavcev. Nemški turisti v Sloveniji predstavljajo zelo pomemben trg in zasedajo 11 % delež v turističnem prometu. Največ zanimanja je za zeleno, sonaravno, aktivno, wellnes ponudbo. (vir: www.ra-kozjansko.si)

Sorodne novice

Starodobniki z vsakim letom v boljši formi

Tjaša Ferlež

Bučn’ce prvič pod kostanji v Zgornjem trgu

Jure Godler

KUL bazar je bil kul

Jure Godler

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Sestavite svoj darilni paket Šentjurskih dobrot

Jure Godler

Turistični boni: Šentjurčani pri unovčevanju še zadržani

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več