10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Šentjurčani peli in tolkli tudi v Štorah

Štore, 23. 4. 2016 – V Kulturnem domu Štore je potekal letni koncert Ljubiteljskega pevskega zbora Štore, ki ga vodi Maja Sakelšek. Pevci so pripravili pester kulturni program; obiskovalci so lahko prisluhnili tako slovenski ljudski glasbi, ki jo je v današnjem času vse premalo slišati po slovenskih odrih, čeprav predstavlja pomemben del slovenske kulture, kot tudi sodobni glasbi domačih in tujih izvajalcev. Poleg pevcev LPZ Štore so kulturni program popestrili še gostje, in sicer moška vokalna skupina 7 de’ci iz Šentjurja pod vodstvom Leona Ašenbergerja ter mladinska tolkalna skupina Splash, prav tako iz Šentjurja, pod vodstvom Eve Zavšek.

V prvem delu so pevci LPZ odpeli nekaj ljudskih pesmi, ki so nas z narečnim besedilom popeljale vse do Koroške ter Gorenjske. V drugem delu pa so nas očarale prekmurska San se šetao, Jurjevanje, ki je v Sloveniji še vedno popularna pesem, Sarba, ter slovenska popevka Brez besed, ki so jo pevci LPZ Štore zapeli ob klavirski spremljavi Zale Irgolič. Na koncu so pevci skupaj z gosti združili moči in ob spremljavi tolkal zapeli južnoafriško pesem Siyahamba, ki je zelo navdušila obiskovalce. Večer je bil poleg pestrega kulturnega programa tudi čustveno obarvan, saj so se pevci poslovili od starega predsednika Emila Bučarja, ki ga je nasledil Luka Skok, in se za dolgoletno delo ter trud v zboru zahvalili pevki in bivši podpredsednici Mariji Sirk. Po koncertu so pevci goste povabili na druženje in banket, ki so ga pripravili v avli kulturnega doma.

Seveda pa koncerta ne bi bilo mogoče izpeljati brez sponzorjev. Sredstva so prispevali: Kavarna Zen, Pekarna DUH, Bar Koda Teharje, Kavarna Opoka, Pekarna Geršak, Trgovina Kea Šentjur, Dom Lipa Štore, Osnovna šola Štore, Kmetija Turk, Euro-Dino d.o.o, Vulkanizacija Mulej, Kavarna Center Selič Šentjur, Turistična kmetija Zdolšek, Radio Rogla, Radio Celje, PGD Štore, Štore STEEL, Teržan d.o.o., Metalko, Cvetličarna Majda, Storkom Štore, Občina Štore, Cvetje Irena ter Slaščičarna Jana. LPZ Štore se vsem iskreno zahvaljuje. (U. C.)

FA Sherpa

Sorodne novice

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Tudi na tretjem Izzivu poletja izzivali vreme

Jure Godler

Ne odmeva le zvon, že 110 let Zarja žari  

Jure Godler

Odlična vokalna uvertura v praznične dni

Jure Godler

Izziv p(ol)etja: Občinstvo oblili z energijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več