13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Šentjurjevo: Šentjurjeva sobota številnih prireditev

Šentjur, 22. 4. 2017 – Osrednje dogajanje tradicionalnega Šentjurjevega je skoncentrirano na soboto in Zgornji trg. Tudi letos je najlepše trško jedro v Sloveniji zaživelo. Rekordno število stojnic in razstavljalcev je tudi razveselilo lepo vreme. Stojnice za društva so morali organizatorji dogodka celo postaviti pod kostanje, saj je bila ulica tokrat kar premajhna. Organizacijo sejemskega dogodka je prevzel Turistično informativni center in vodja Alenka Testaniere. Na sejmu so razstavljali tako domači obrtniki, pridelovalci in različna društva, ki so obiskovalcem ponujali svoje izdelke ali pa samo promovirali svojo dejavnost.

Organizatorji Šentjurjevega so tudi tokrat poskrbeli, da je dogajanje spremljal in komentiral najbolj slaven šentjurski župan Gustav Ipavec, po sejmu pa se je sprehajal tudi razbojnik Guzaj, ki sta ga precej dolgo iskala tudi žandarja. Niso pa pozabili tudi na poštarja Tončka, ki je razdelil razglednice, ki so jih lahko obiskovalci brezplačno poslali iz Šentjurja kamorkoli. Poleg osrednjega dogajanja pa so tudi svoja vrata odprli šentjurski čebelarji, predstavili so tudi novost letošnjega sklopa dogodkov – Sobo pobega. Obiskovalce je v dolino vozil tudi vlakec.

Poskrbeli so za najmlajše – omogočili so jim poslikavo obraza, na Ipavčevem vrtu pa so si lahko ogledali plesno predstavo Šepetalci narave Plesnega vala iz Celja, v šotoru pred Galerijo Zgornji trg pa so se zavrteli tudi plesalci različnih folklornih skupin. Dan so zaključili z revijo narodnozabavnih ansamblov, na kateri so zaigrali Mladi upi, Kozjanski lumpi, Plus, Jug, Tik, Mladi korenjaki, Vera in Originali, Petka, za veselico do poznih nočnih ur pa je poskrbel ansambel Simona Gajška. Veselice so že od nekdaj vrhunci družabnega življenja. Prav tako je nekakšen vrhunec Šentjurjevega. Letos je na njej igral ansambel Simona Gajška. Celodnevno dogajanje v Zgornjem trgu je na prizorišču obdržalo okrog 800 oboževalcev narodno zabavne glasbe. Očitno sta natrpan urnik Šentjurjevega in ritmi primerni za ples razmeroma kmalu utrudila obiskovalce. Veselica so kmalu začenjali zamenjevati za varno zavetje postelj, večinoma domačih. (Jure Godler, Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Šentjurjevo začeli z zmajem in mlajem

Jure Godler

Na sejmu Alpe–Adria tudi ponudba šentjurske občine

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

S pohoda na sejem

Jure Godler

Prejeli smo: Dijaki ŠCŠ obiskali sejem v Bologni

Jure Godler

Zbori prepevali Ipavčeve skladbe

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več