19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

DeSUS odslovil Roberta Polnarja

Ljubljana, 17. december 2020 – Izvršni odbor in nato še svet Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) sta na današnji seji izglasovala izstop stranke iz 14. vlade Republike Slovenije pod vodstvom Janeza Janše. Organi stranke so ob tem sprejeli tudi pobudo o izključitvi šentjurskega poslanca Roberta Polnarja iz svojih vrst. Poteza je zdaj v rokah šentjurske izpostave DeSUS.

Ob povratku Karla Erjavca na vrh upokojenske stranke je Polnar v minulih dneh jasno postavil ultimat ob morebitnih potezah Erjavca, ki bi stranko peljale iz vlade. Ob tem je dodal, da podobno razmišljajo še trije poslanci, ki imajo na mizah že pripravljene izstopne izjave in namero po ustanovitvi poslanske skupine nepovezanih poslancev. Pobuda za Polnarjevo odslovitev naj bi prišla iz šentjurskega strankinega odbora, ki ima po Erjavčevih besedah zdaj tudi nalogo Polnarja izključiti: “Predsednik tamkajšnje organizacije zagotavlja, da bodo to naredili po hitrem postopku.” Predsednika šentjurske občinske organizacije DeSUS Alojza Recka smo pred dnevi prosili za komentar, a zadeve za zdaj ne komentira. Ko ali če bo Polnar, ki izjav na to temo ne daje, izključen, gre pričakovati, da bo postal prvi član poslanske skupine nepovezanih poslancev v tem sklicu parlamenta.

Spomnimo, Polnarjeva stališča so v času njegovega mandata večkrat odstopala od stališč poslanske skupine DeSUS. Takrat še v času Šarčeve vlade je na glasovanju o proračunu za obdobje 2021 in 2022 glasoval proti zaradi finančnih neskladij glede povprečnin, prav tako ni podprl kandidatke za kohezijsko ministrico Angelike Mlinar.

Sorodne novice

Kdo se bo boril za poslanska mesta?

ViP

Polnar znova na volitve, a s kom?

ViP

Jelka Godec imenovana za državno sekretarko v Vladi RS

ViP

Šentjurska poslanca razburkala državno sceno

Jure Godler

Šentjur ima tri poslance

Jure Godler

Anita Koleša v boj za drugi mandat

Urska
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več