18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Šentjurski odbor SDS o resnici slovenske politike

Občinski odbor SDS Šentjur je pripravil poslanski večer z poslancema Alenko Jeraj in Štefanom Tislom. Slednji se zaradi obveznosti v Ljubljani kljub vabilu večera ni udeležil, zato se je razprava in “resnica” izognila lokalni politični sceni in se ustavila predvsem na spremebah in novi vladi. Poslanka Jerajeva je predstavila dogajanje, kako ga vidijo v SDS od samih volitev dalje. Precej ostrih besed je namenila tudi medijem, ki enostransko pišejo o namišljenih problemih in si za tarčo največkrat vzamejo ravno SDS in njihovega prvaka Janeza Janšo. Zato javnost dobiva le enosmerne informacije medijev, ki jih vodijo strici iz ozadja. Prav tako je izpostavila uspehe dosedanje vlade s sprejeto pokojninsko reformo na čelu.

PKK

Ostro je napadla tudi delovanje “Klemenčičeve komisije”, ki ni dovolila niti Janševe obrazložitve, ob enem pa v isti koš meče prvaka PS Jankovića z 2,5 milijona evrov sumljivega denarja. Da je protikorupcijska komisija dirigirana iz ozadja in takšne komisije ne poznajo v svetu itd.

Ob koncu njene razlage se je na poslanskem večeru vsul plaz vprašanj, predvsem članov in simpatizerjev stranke, ki jih je bilo preko 50. Vprašanja pa je morala voditeljica večera Jelka Godec ustaviti, saj bi se lahko večer s poslanko Alenko Jeraj precej zavlekel. Ne moremo se znebiti občutka, da takšen večer vidnejših članov stranke ne bo edini in da je naloga, ki so si jo zadali v vodstvu SDS, dvig morale in povrnitev zaupanja v to sedaj največjo opozicijsko stranko.

Ženski odbor

Na volilni konferenci ŽO SDS Šentjur so članice izvolile novo predsednico in IO ŽO SDS Šentjur. Predsednica je postala Aleksandra Šuster Močnik, članice IO SDS Šentjur pa: Marija Volavšek, Angela Hribernik, Jelka Godec, Štefanija Kramaršek, Mojca Žafran, Milena Žlof in Edita Kolar. Za IO SDS ŽO na državni ravni so evidentirale Jelko Godec. (J. G.)

 

 

 

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Diaci dobil protikandidatko: v županski boj tudi Jelka Godec

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več