-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Šentrock podrl vse dosedanje rekorde

Šentjur, 23. 4. 2022 – Ena izmed prireditev Šentjurjevega je tudi Šentrock, ki ga organizirajo člani Študentskega kluba mladih Šentjur (ŠKMŠ). Šentrock je iz manjšega koncerta, priložnosti, da se pokažejo mlade rock skupine prerasel v mega projekt, kot ga na Šentjurskem še nismo videli. Študentje pod vodstvom glavnega organizatorja Mihe Omana, so pripravili največjo glasbeno poslastico pri nas. Temu pa so se odzvali tudi obiskovalci koncerta, ki jih je na koncu bilo okoli 2.800. Da so mladi zabave željni, je pridodala tudi omilitev ukrepov za preprečevanje koronavirusa, ki so za dve leti prepovedali tudi tovrstne zabave.

Parkirišče za občinsko stavbo je bilo zasedeno za ogromno prizorišče. Letošnji Šentrock pa je bil nadpovprečen tudi zato ker je bil 20. po vrsti. Zaigrali so Hogminister, Alo!Stari, Dubioza kolektiv in za zaključek večera še Rock Partyzani. Vhod na prizorišče dogajanja je bil pri mostu čez Pešnico, kjer so obiskovalci lahko po varovani poti stopili tudi na prizorišče koncerta. Letos so organizatorji uvedli tudi dve novosti – brezgotovinsko plačevanje, kjer so si morali obiskovalci na posebne kartice naložiti denar, ter vračljiva embalaža za pijačo, za katero so pobirali kavcijo. S tem so zmanjšali tudi število odpadkov na samem prizorišču. Glasna glasba, ples, veselje in petje pa je odmevalo po Šentjurju do jutra. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentrock z brezgotovinskim plačevanjem in vračljivimi kozarci

Jure Godler

Šentrock – največji žur za mlade

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Šentrock dvignil na noge šentjursko mladež

Jure Godler

Od Slatne do Liverpoola po rockovsko

Zoran Borovšak

Šentrock – vrhunec Šentjurjevega

Jure Godler

Šentrock: Mega zabava na Mestnem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več