21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

Serija zmag Tajfuna se nadaljuje

Nikšić, 11. 12. 2015 – Šentjurski košarkarji KK Tajfun so v prvi tekmi druge polovice ABA-lige nadaljevali odlično serijo zmag. Naši fantje so jih v šestih zaporednih tekmah nanizali pet in ni naklučje, da se vzpenjajo počasi proti vrhu. Kot najboljša slovenska ekipa se trenutno nahajajo na odličnem petem mestu lestvice. V petek so se slovenski državni prvaki odpravili v Nikšić, kjer so se pomerili s Sutjesko. Naši so ponovno spremenili način igranja in zaigrali veliko bolj defenzivno, kar pa jim je tokrat odlično uspevalo. Naši so v prvi četrtini začeli odlično in Sutjeski, razen prvega zadetega koša na tekmi, niso prepustili več vodstva ter že v peti minuti igralnega časa povedli za 10 točk. Prednosti pa v celotnem srečanju niso spustili iz rok. Ta je v drugem polčasu narasla tudi na 16 točk.

Naši so z dobro igro v obrambi držali varno prednost, ki so jo priigrali v prvi četrtini in domačinom niso dovolili, da bi razvili svojo igro v napadu. Naši so v odlični pripravi na košarkarje Sutjeske nasprotnikom povsem porezali krila. Odlično so skakali in dobivali odbite žoge, zapirali prostor pod košem, zato ni presenetljivo, da so gostitelji v celotni tekmi zbrali le 51 točk, naši pa 9 več. Tako je bil končni rezultat srečanja 51:60. V vrstah državnih prvakov iz Šentjurja se je najbolj izkazal Domen Bratož, ki je dosegel 11 točk in dodal še 10 skokov, povrhu pa dodal še šest ukradenih žog. Bratož odlično nadomešča še vedno poškodovanega Ceolo Clarka III. V strelsko statistiko se je vpisal tudi Sandi Čebular s 16 točkami in Tomaž Bolčina z 11. točkami. Zmaga v Nikšiću je bila že druga gostujoča zmaga za naše in v veselje številnih navijačev šentjurske ekipe končno ekipa kaže homogenost in stabilnost, kot smo jo bili navajeni iz prejšnje sezone. (Jure Godler)

Sorodne novice

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več