4.6 C
Sentjur
19/02/2020
sentjur.net

Sporočilo za javnost: Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z Mercatorjem v soboto, 19. maja 2018, ponovno organizira akcijo: Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?. Namenjena je zbiranju prehranskih in higienskih izdelkov za socialno ogrožene posameznike, ki si ne morejo privoščiti dobrin za osnovno preživetje ali pa jim nizek socialni status onemogoča kakovostno življenje.

Izdelke v Mercatorjevih poslovalnicah zbirajo lokalni prostovoljci, saj je akcija lokalno obarvana. Pomoč namreč prejmejo tisti posamezniki, ki po izdelke pridejo v humanitarni center svojega območnega združenja. Prostovoljci v akciji delijo tudi brošure. Tokratni temi brošur sta Droge in Uživam v mladosti brez alkohola. Z njimi se želimo simbolično zahvaliti donatorjem za njihov materialni prispevek ter obenem pri njih krepiti zavedanje o problemih zasvojenosti z drogami in alkoholom med mladimi. Na ta način posredno vplivamo tudi na kakovost življenja donatorjev in delujemo preventivno.

Zbrano hrano in higienske pripomočke bomo po akciji odpeljali v humanitarne centre, od koder jih bomo razdelili med socialno ogrožene uporabnike. Hrano in higienske izdelke tudi tam delijo lokalni prostovoljci.

Z akcijo Zbiramo hrano. Lahko prispevaš? uresničujemo dve temeljni načeli Rdečega križa Slovenije: humanost in prostovoljnost. Prepričani smo, da ste med nami mnogi, ki lahko pomagate z donacijo materialne pomoči, pa tudi mnogi, ki pomoč potrebujete. Z akcijo bomo povezali oboje. V Šentjurju bodo zbirali hrano in higienske izdelke v Supermarketu Šentjur na Kolodvorski ulici.

Sorodne novice

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Razdelili 28 ton hrane

Jure Godler