25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Športna tekmovanja v večini odnesla korona

Šentjur, 26. 5. 2021 – V času ukrepov, ki jih je razglasila vlada RS z namenom preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom, so v lanskem letu bila poleg ostalih odpovedana tudi številna športna tekmovanja. Odpadla so državna, evropska in tudi svetovna prvenstva. Nekaj tekmovanj so organizatorji le uspeli izvesti v kratkem času, ko ukrepi tega niso izrecno prepovedovali in onemogočali. Tako so naši odlični športniki v nekaterih panogah uspeli poseči po kakšnem zavidljivejšem uspehu. V marsikaterem športu pa se niso uspeli tako hitro prilagoditi novim razmeram in je plejada tekmovanj tudi odpadla.

Ravno to pa se je poznalo tudi pri potrjevanju rezultatov športnih uspehov in posledično tudi s podelitvijo priznanj Športnik leta 2020. Na razredčenem seznamu športnih dosežkov so prednjačili predvsem plesalci in atleti. Priznanja je tokrat, brez proslave, pa vendar slavnostno v protokolarni Ipavčevi hiši podelil župan mag. Marko Diaci. Zaradi odpadlih tekmovanj pa letos organizatorji niso razglasili športnikov leta v svoji kategoriji, temveč so vsem podelili enakovredna priznanja.

Prejemniki priznanj

V kategoriji “perspektivnih športnikov – ekipa” so priznanja prejeli Ekipa 3×3 Košarkarskega kluba Šentjur (Maj Dolinšek, Teo Kugler, Jakob Mihevc in Nejc Zajko), dekleta U14 Teniškega kluba Šentjur (Katarina Mrvar, Nika Perić in Zala Vnuk), otroška HIP HOP skupina LIL – BEATZ – Plesno društvo TBA, Živa Čurčič – otroška JAZZ in DISCO DANCE plesalka – Plesno društvo TBA, HIP HOP duo otroci – Plesno društvo TBA (Anja Aristovnik in Zala Kajtna) in DISCO DANCE duo mladinki – Plesno društvo TBA (Pika Božič in Živa Krajnc).

V kategoriji “športnik, športnica in ekipa leta” so priznanja prejeli Modern duo člani Plesnega društva TB (Nika Podkoritnik in Ula Dobovičnik), HIP HOP duo in solo Plesnega društva TBA (Tjaša Leban in Lana Apotekar), SHOW DANCE mala skupina člani Plesnega društva TBA (Nija Blažan, Nika Podkoritnik, Ula Dobovičnik in Larisa Strnad) HIP HOP članska formacija Royce Plesnega društva TBA (skupino je sestavljalo 13 plesalk, od tega pet iz Šentjurja: Tjaša Leban, Nika Cehnar, Nina Hauc, Pia Jeršič in Patricija Tanšek).

V kategoriji “športnik invalid” ni bilo nobene dileme in priznanje je prejel Henrik PLANK iz Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. V kategoriji “perspektivni športniki – posamezno” so priznanja prejeli: Martin Artnak, Nej Dobovišek, Jakob Jager, Urška Ogrizek in Žiga Zagajšek vsi AK Asfalt Kovač Šentjur. V kategoriji ekipa leta je priznanje prejela Ekipna štafeta 4 x 200 m dečki U16 Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur (Matija Drofenik Bombač, Matija Lakner, Aljaž Vovčko in Žiga Zagajšek). Na koncu so podelili še priznanje za “odmeven športni projekt društva, ki so ga tokrat prejeli gasilci in gasilke PGD Šentjur, ki so se s plesom pridružili svetovnemu izzivu in z svojim plesom naleteli na izjemen odziv. Prav tako so na povabilo RTV sodelovali v silvestrski oddaji in plesali na Avsenikovo Golico. (Jure Godler)

Sorodne novice

Rekordno število zlatih priznanj za šentjurske vinogradnike

Jure Godler

Pohvale in priznanja prejeli prostovoljci leta 2020

Jure Godler

Kljub neprijaznim ukrepom budili tudi šentjurski pihalci

Jure Godler

Pleh Music Lab poskrbel za prvomajsko budnico

Jure Godler

Ta veseli dan kulture letos precej drugačen

Jure Godler

GZS: Zabrišimo meje in delujmo kot eno

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več