25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Športnik leta: Prvič nagrajeni tudi rekreativci

Šentjur, 21. 2. 2018 – Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur sta kot vsako leto organizirala prireditev Športnik leta, kjer podeljujejo priznanja najuspešnejšim športnikom iz Šentjurja. Slavnostni govornik prireditve je bil Dejan Zavec, slovenski najtrofejnejši boksar. V slavnostnem govoru je Zavec sprva čestital vsem dobitnikom priznanj. Omenil je, da je za vsakim uspehom potrebno zelo veliko truda in dela, predvsem pa pravega vodstva. Poudaril je, da je možnost uspeha dana vsem, a pot do končnega cilja je za vrhunske športnike zelo naporna in zmorejo jo le tisti najbolj trdoživi. Dobitnike priznanj in ostale prisotne v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pa je po treh letih nagovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Župan je povedal, da je za novo športno dvorano v Hruševcu že odobreno gradbeno dovoljenje, zdaj pa občina čaka na primeren razpis za sofinanciranje te, ene največjih investicij v zadnjem času, za katerega bo večinski del sredstev občina primorana zagotoviti iz proračuna.

Organizatorji so podeli priznanja v različnih kategorijah. V kategoriji perspektivni športniki so priznanja prejeli Nejc Amon (Šahovsko društvo Šentjur), Ekipa U12 AK Asfalt Kovač Šentjur v postavi Jakob Cmok in Martin Artnak) za doseženo 1. mesto na krosu, atleti Martin Artnak, Špela Ipšek in Jan Pavlič, taekwon-doisti Kristjan Jurjec, Samir Lavbič, Gašper Matoša, Klara Medved, Marko Pečar Liubimirescu, Patrik Riter, Luka Zgonec ter plesna skupina Fierce iz društva TBA. Dekleta pa so po podelitvi tudi zaplesala. Naziv Športnik invalida je dobil atlet Henrik Plank.

Tokrat so prvič podeljevali nagrade tudi za kategorijo Odmeven projekt športnega društva. Priznanje so prejeli pohodniki PD Slivnica pri Celju, ki so v okviru praznovanja okrogle obletnice delovanja društva odšli na pogod iz Gorice pri Slivnici na Triglav. Prvič so podelili priznanje tudi v kategoriji Rekrativni športni dosežek, kjer je četvorica tekačev osvojila 4. mesto na mednarodnem štafetnem teku na planiško velikanko. Najzaslužnejši športni delavec je postal maser slovenske košarkarske reprezentace Gregor Zdolšek.

Med ekipami je slavila ekipa AK Asfalt Kovač Šentjur starejši mladinci, v postavi Matevž Planko in Ambrož Amon, ki sta osvojila 1. mesto na klubskem prvenstvu Slovenije v krosu. Druga je bila ekipa Košarkarskega kluba Šentjur, tretja pa ekipa U18 Teniškega kluba Šentjur. Športnica leta je postala Taekwon-doistka Petra Gobec, ki je osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu v borbah in formah, na evropskem prvenstvu je bila tretja v ekipnih borbah, prav tako je osvojila 3. mesto na svetovnem prvenstvu. Druga je bila atletinja Mojca Centrih, tretja pa rokometna vratarka Klara Hrovatič.

Športnik leta je postal Denis Drapić, ki je postal državni prvak v borbah, na evropskem prvenstvu je dosegel 5. mesto. Na 14 tekmovanjih je osvojil 15 zlatih medalj. Drugo mesto je zasedel kolesar Calcita Gregor Krajnc, tretji pa je bil atlet Ambrož Amon. Proti koncu prireditve je voditeljica Polonca Jazbinšek povabila nagrajence na skupno fotografiranje. Športniki pa kar niso uspeli počakati še zadnje pesmi Big banda Šentjur in še v temi stali na stopnicah na poti v avlo, kjer je bila za obiskovalce pripravljena še pogostitev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Športnik leta v znamenju atletov

Jure Godler

Kultura v rimah in s skupnimi močmi

Jure Godler

Naj športnik je Gregor Krajnc, športnica Urška Arzenšek

Jure Godler

Športnik leta 2015 v znamenju košarke

Jure Godler

Svečana akademija Mestne skupnosti v ritmih dixielanda

Jure Godler

Razglasili najuspešnejše športnike

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več