25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Starine popeljali po Kozjanskem

Gorica pri Slivnici, 21. avgust 2021 – Letos, najbrž prav zaradi epidemije, svoje dopustniške poti vse več Slovencev usmerja v domovino. Poseben “gušt” predstavlja prevoziti državo s klasičnimi starodobniki. Ljubitelji starejših modelov znamke Citroën so se minulo soboto zbrali v Gorici pri Slivnici.

Citroën klub Slovenija, ki vse od osamosvojitve združuje ljubitelje te francoske znamke, vsako leto pripravlja t. i. “road trip” po izbranih kotičkih države. To pot je na vrsto prišlo Kozjansko s svojo slikovito pokrajino. No, če kje pregovorna mehkoba francoskih vozil pride prav, je to zagotovo prav na kozjanskih cestah. Izpred Gostilne Lesjak (kjer smo jih ujeli) je jeklene lepotce pot peljala mimo Svetega Štefana in Tinskega vrha do Podčetrtka, Podsrede, Banovine in Loke pri Žusmu. Organizatorji so voznike opremili tudi z vodnikom, ki je vseboval naloge, s katerimi so kraje na poti spoznavali tudi vsebinsko.

Med vozili je bilo tako opaziti največ kultnih spačkov oz. Citroënov 2 CV, ki štejejo že krepko preko 70 let, nadalje pa tudi Amija, Charlestona pa vse do slepega potnika, VW T1.

Sorodne novice

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Jure Godler

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Jure Godler

Zadišalo po bencinu, starinah in čevapčičih

Jure Godler

Zanimanje za starodobnike še vedno raste

Jure Godler

Sejem starodobnikov in starin

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več