10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Sveta maša kar na Rifniku

Šentjur, 17. 9. 2023 – V nedeljo je v sklopu priprav na zakrament svete birme potekalo srečanje birmancev, botrov in njihovih staršev. Najprej je sledil pohod na Rifnik, kjer so se najvztrajnejši podali peš že od vznožja hriba, nekaj pa se jih je pridružilo kar na vrhu. Sledila je sveta maša, ki jo je daroval šentjurski župnik Mitja Markovič. Skupno sodelovanje staršev, botrov, birmancev in skavtov je sveti maši na vrhu Rifnika dodalo še poseben pečat.

Sončno nedeljsko popoldne in krasen dan sta pohodnikom po končani sveti maši namenila še jasen pogled daleč naokoli po pokrajini, ki jo je z Rifnika moč videti. Da se je druženje po sveti maši še nadaljevalo, so poskrbeli člani Športno-umetniškega društva Rifnik – ŠUDR, ki so za vse obiskovalce pripravili pogostitev, tako da so se obiskovalci za konec še okrepčali. (Domen Gutsmandl, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Razkrili kulinariko v času antike

Jure Godler

Kelti so že četrtič zavzeli Rifnik

Jure Godler

Rifniška dediščina v sodobnejši preobleki

ViP

Keltska vas s keltsko ministrico in županom

Jure Godler

Na najdaljši dan leta jutro čakali na Rifniku

Jure Godler

Na Ponikvi triintrideset birmancev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več