0.1 C
Šentjur pri Celju
01/04/2020
sentjur.net

Tudi gasilci iz Dobja pokazali obiskovalcem svojo opremo

Dobje, 27. oktober, 2019 – Zadnjo oktobrsko nedeljo so že tradicionalno svoja vrata odprli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dobje. Letošnji poudarek meseca oktobra je na požarni varnosti v večstanovanjskih stavbah. Gasilci so za občane organizirali dan odprtih vrat z namenom ozaveščanja in dajanja uporabnih informacij iz prve roke.

Že zjutraj so na ogled postavili gasilsko opremo, gasilske avtomobile in pripomočke. Prav tako so občanom ponudili možnost pregleda in nakupa novih gasilnih aparatov, katere imamo vsi preventivno nameščene v domačih gospodinjstvih. »Doma imam gasilni aparat, ampak kaj, ko ga ne znam uporabljati.«  Takšne izjave nemalokrat sami uporabljamo oziroma slišimo na vsakem koraku. Prav s tem namenom gasilci pripravljajo dneve odprtih vrat in različne prikaze uporabe sredstev za gašenje, katerih je prav, da se jih ljudje udeležujemo in tako pridobivamo potrebno znanje.

Tudi Dobjanski gasilci so za obiskovalce pripravili predstavitev gasilnih aparatov in njihovo uporabo ter prikaz gašenja požara z gasilnim aparatom, kar so na koncu lahko preizkusili tudi obiskovalci sami ter tako najbolje povezali teorijo s prakso. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Trije pokali v Dobje in eden v Loko

Tjaša Ferlež

Dež ni odgnal zabave željnih na ŠtajerFEST-u

Jure Godler

Svoje znanje pokazali tudi v Radečah

Tjaša Ferlež

V Dobje prehodni pokal v trajno last

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več