-1.6 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Šesti dnevi zelenjave navdušili

Šentjur, 16. 8. 2014 – Vrtnarija Valner je že šesto leto zapored pripravila dneve odprtih vrat, poimenovali pa so jih Dnevi zelenjave. Tudi letos so se potrudili in za številne obiskovalce pripravili strokovno svetovanje že domačih priznanih strokovnjakov: Slavka Zgonca, Irene Vizjak, predstavnice podjetja Volmary, in Miše Pušenjak, kmetijske svetovalke KGZS Zavoda Maribor.

Za tokratno degustacijo zelenjave so pripravili 32 različnih vrst paprik in 28 vrst paradižnikov. Na ta način si je lahko vsak obiskovalec izbral svoj najljubši okus in pripravil svoj nakup za naslednje leto. Prvič pa so za obiskovalce pripravili vroči kotiček, kjer so obiskovalci lahko pokusili deset sort različnih čilijev. Ob letošnji dokaj slabi letini paradižnika na vrtu smo povprašali Klavdijo Valner Jovan: “Imamo srečo, da imamo paradižnike v pokritem delu rastlinjaka, je pa res, da so te sorte bolj odporne na fitoftoro.”

Kar precejšnja gneča obiskovalcev pa se je nabrala okrog “kuhinje” Boruta Jovana, ki je za obiskovalce pripravil celo vrsto specialitet. V goste in za pomoč pri pripravi hrane pa je povabil še kuharja Marka Pavčnika, za degustacijo odlične žlahtne kapljice pa je skrbel Boštjan Lačen. Poskrbeli so tudi za najmlajše, ki so jim pripravili še otroški kotiček.

“Letos pripravljamo še dva dogodka. Prvega v septembru – Dan jesenskih tonov, kjer bomo predstavili jesenski asortiment in v novembru – Praznično vzdušje s poudarkom na advent. V slednjem si bo lahko vsak obiskovalec na delavnici sam izdelal svoj lastni adventni venček,” nam je zaupala Valner Jovanova. »Zelo smo zadovoljni z obiskom, kar nam daje nov zagon za naslednje leto,« je še dodala. (J. G.)

 

Sorodne novice

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Jure Godler

Desetletje paradižnikov in paprik

Jure Godler

Naj na vrtu zadiši po zeliščih

Jure Godler

Čas je za balkonske cvetice

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler

Naj okoli hiš diši

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več