14.1 C
Šentjur pri Celju
04/04/2020
sentjur.net

Tudi v Šentjurju so na ogled postavili jaslice

Šentjur, 24. 12. 2019 – Jaslice danes s svojimi postavitvami in pestrimi uprizoritvami ostajajo ena najbolj privlačnih prazničnih tem. Postavljajo jih ne le po cerkvah in domovih, temveč tudi na javnih prostorih in razstavah. Priljubljenost živih jaslic, ki jih organizirajo različne skupine, od gledaliških zasedb so skavtov, pa strmo narašča. Skoraj vsak kraj ima danes tudi svojega umetnika, ki se jaslicam posveča večji del leta.

Takšne jaslice, ki so postavljene na več kvadratnih metrov površine, postajajo prave lokalne turistične zanimivosti. Na postavitvah teh jaslic ne manjka tekoče vode ter premikajočih se figur. Jaslic danes ne postavljamo več v bohkove kote, temveč najpogosteje pod novoletno jelko. Vendar kljub vse bolj prodirajočemu ameriškemu načinu praznovanja ostajajo nepogrešljiv in tradicionalen del božiča.

Tudi uporabniki Varstvo delovnega centra Šentjur – enote Šentjur se skupaj z zaposlenimi že štiri leta zapored trudijo in v božičnem času postavijo jaslice pred vhodom v VDC. Jaslice si je možno ogledati vse do 6.januarja. Tako uporabniki kot zaposleni pa bodo zelo veseli, če si boste med prazniki vzeli nekaj časa in si njihove jaslice prišli tudi pogledat. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Med počitnicami so otroci obiskali varovance VDC

Tjaša Ferlež

VDC Šentjur: Za zaključek leta sledilo presenečenje

Tjaša Ferlež

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Med najlepšimi so tudi jaslice Klavdije Simler

Jure Godler

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Tjaša Ferlež

Jožica Drač v Dubaju dosegla bron

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več