10.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2020
sentjur.net

V boj za županski stolček tudi Mihaela Rožej

Šentjur, 10. 10. 2018 – Novembrske volitve za župana, občinski svet in svete krajevnih skupnosti postajajo vedno bolj zanimive. Poleg aktualnega župana mag. Marka Diacija se bodo za županski stolček potegovali vsaj Janez Jenšterle (SMC), Mojca Inkret (SDS) in po novem tudi Mihaela Rožej (SLS). Slednja je svoj namen kandidature najavila na novinarski konferenci v avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. Družbo sta ji delala Jurij Malovrh in Milenko Tanšek. Rožejeva je po izobrazbi diplomantka vseživljenjskega izobraževanja, nazadnje pa je bila zaposlena v Vrtcu Šentjur kot organizacijska vodja enote vrtca. Od 1. septembra dalje pa je tudi upokojenka. V politiko se je vključila leta 2011 in se pridružila SLS ter postala tudi predsednica lokalnega odbora. Bila je podpredsednica glavnega odbora stranke, na zadnjem kongresu pa je bila izvoljena za članico izvršilnega odbora SLS.

Za župansko kandidaturo se je odločila, ker “vidi, da bi z nekaterimi ukrepi lahko izboljšala situacijo v občini in ker gleda politiko z ženskimi očmi.” Njen slogan je: “Občina Šentjur je razvojno naravnana, urejena in prijazna ljudem,” kar so tudi tri glavne točke, na katerih temelji njen program. V razvoju gospodarstva je izpostavila lokalno samooskrbo, znižanje komunalnega prispevka na raven sosednjih občin, modernizaciji podežlja s projektom Pametnih vasi. Na področju turizma si bo prizadevala ustaviti turiste v občini in primerno promovirati kulturno, naravno, sakralno in kulinarično dediščino. Predlagala je tudi, da bi za urbanistično zasnovo skrbel mestni ali krajinski arhitekt. Prizadevala si bo tudi za boljšo komunikacijo z ljudmi, podporo starejšim z Zavodom sopotniki itd. “Prepričana sem, da občina Šentjur potrebuje žensko roko, ki bo dala poudarek tudi mehkejšim vsebinam, ki delajo življenje prijetnejše, bolj urejeno in smiselno,” je še povedala Mihaela Rožej na koncu novinarske konference. (Jure Godler)

Sorodne novice

Mihaela Rožej: Vedno sem se zavzemala za pravice delavcev

Jure Godler

Pametne vasi so prihodnost podeželja

Jure Godler

Ipavčeva pesem »Slovenec sem« odmevala v Bruslju

Jure Godler

Kdo bo šentjurski poslanec?

Zoran Borovšak

Na okrogli mizi konkretne rešitve za povečanje samooskrbe

Jure Godler

Mihaela Rožej: V politiko so me povabili moški

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več