29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

V dveh občinah šest kandidatov

volitveŠentjur, Dobje, 11. 9. 2014 – Včeraj se je iztekel rok za vložitev kandidatnih list za člane občinskega sveta in župane. Tokratne volitve v Šentjurju ne bodo postregle z obilico kandidatov za mesto župana. Kandidaturi sta vložila le mag. Marko Diaci, ki kandidra s podpisi volilcev, ter Lovro Perčič, kandidat SDS – Slovenske demokratske stranke. Ostale stranke, ki so bile zastopane v občinskem svetu Šentjur – Nsi, DeSUS, LDS, SLS in SD, iz svojih vrst niso postregle s kandidati za župana. Prav tako županskega kandidata ni ponudila stranka v vzponu SMC – Stranka Mira Cerarja. Tokrat bomo Šentjurčani ostali brez pestre izbire županskih kandidatov. Spomnimo, na prejšnjih lokalnih volitvah leta 2010 jih je bilo kar pet – mag. Marko Diaci (podpisi volivcev), mag. Štefan Tisel (SDS), Jožef Artnak (LDS), Janko Cerkvenik (NSi) in Florjan Cveto Erjavec (SD). V drugi krog sta se uvrstila mag. Štefan Tisel (39,74 %) in mag. Marko Diaci (29,70 %), slednji pa je prepričljivo zmagal s 55,46 % glasov volivcev.

Bo pa boj za župansko mesto v občini Dobje toliko bolj zanimiv. V Dobju kandidirajo štirje kandidati za župana – Natalija Plemenitaš Fuchs (s podpisi volivcev), Leopold Arzenšek (s podpisi volivcev), Karl Čadej (SD) in verjetno za marsikoga presenečenje Franc Leskovšek (SLS), aktualni župan. Ta je še nedolgo tega za lokalne časopise trdil, da ne bo več kandidiral, pa si je očitno, zaradi prepričevanja javnosti, premislil.  Tudi na prejšnjih volitvah leta 2010 so se za mesto župana Občine Dobje potegovali skoraj enaki kandidati z izjemo Leopolda Arzenška. Poleg Karla Čadeja, Franca Leskovška in Natalije Plemenitaš Fuchs se je kot kandidat pojavil tudi Franc Salobir (SDS). V drugem krogu je za 45 glasov pred Plemenitaš Fuchsovo slavil Franc Leskovšek. (J. G.)

 

Sorodne novice

Sprejeli lokalni program kulture in strategijo mladinskega dela

Jure Godler

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Sestal se je novi občinski svet

Jure Godler

Diaci na volitve z 882 overjenimi podpisi

Jure Godler

Izredna seja brez županove koalicije in brez sklepa

Jure Godler

IKC bo organizacijska enota Knjižnice Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več