16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Vudlenderji nocoj na Popevki, na svet privekal tudi prvi album

Šentjur, 11. september 2021 – Nocoj se bo v studiu Televizije Slovenija po dveh letih znova odvil festival Popevka, nekdaj znan kot Slovenska popevka. Med letošnjim ducatom nastopajočih bo tudi šentjurska zasedba Vudlenderji.

Kot šesti po vrsti se bodo predstavili s skladbo Podaril si mi svoje srce, katere avtor besedila in melodije je član Tomaž Hostnik. Zasedbo sestavljajo še aranžer in kitarist Matic Plemenitaš, pevka in flavtistka Maša But, saksofonist Žiga Vešligaj, basist Jaka Krušič ter tolkalist Gregor Hrovat. Ustanovni član Žiga Vešligaj nam je pred nocojšnjim večerom dejal, da pred svojim drugim popevkarskim nastopom niso posebno živčni. Mirnost namreč črpajo kar iz prijetnega vzdušja v zasedbi: “Nenazadnje nas je ob našem premiernem nastopu na Popevki ena izmed slovenskih revij označila za ‘razpoloženo bando’,” še doda.

Vudlenderji na Popevki niso novinci; leta 2019 so se predstavili z energično popevko Kam bi šla, s katero so zasedli drugo mesto. O vsebini letošnje pesmi so Vudlenderji še skrivnostni, a pravijo, da gre za “dokaj nekonvencionalno skladbo, temačno-ljubezensko balado.” Se pa besedno bolj darežljivi, ko je govora o pripravah: “Prve priprave so potekale že pred časom, saj smo se na Popevko pripravljali že aprila, nato pa so festival prestavili na september. Smo se po minulih poletnih koncertih v Vudlendu zbrali še za priprave na prihajajoči festival. Definitivno nam med pripravami največji izziv predstavlja usklajevanje vseh obveznih vaj s preostalimi projekti.” 

Bo pa nocojšnji večer za Vudlenderje (ali nekdaj The Woodlanders) poseben tudi zaradi rojstva prvega glasbenega otroka. Fantje in dekle nocoj namreč izdajajo svoj prvi album, poimenovan “Si ti tisti’.

Med nastopajočimi tudi Tomaž Hostnik

Samostojno se bo na letošnji Popevki predstavil tudi član Vudlenderjev Tomaž Hostnik. Vse bolj kipeč šansonjerski lonec nove generacije, v “kunštnem” jeziku pogosto označen kot pronicljiv ter profiličen avtor, bo nastopil s skladbo Če imel bi moč, in sicer kot šesti zapovrstjo. Saksofonist Vešligaj ob tem opozori, da bodo očesa gledalcev med Tomaževim nastopom lahko ugledale še kakšnega člana Vudlenda.

Vsekakor si lahko že po zaslugi omenjenih izvajalcev obetamo čudovit popevkarski večer. Med konkurenco pa bo moč videti in slišati tudi Balladero, Aleksandro Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet, Uroša Buha, Okustični, Roka Ferengjo, Gregorja Ravnika, Veroniko Kumar, Raiven, Žigo Rustjo in Leo Sirk. (ViP, foto: Lea Remic Valenti in Robi Valenti)

Sorodne novice

Šentjurčani slavili občinski praznik

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več