7.7 C
Šentjur pri Celju
26/02/2024
sentjur.net

Vudlenderji znova pred domačim mestom

Šentjur, 21. avgust 2022 – Zadnji kvart Šentjurskega poletja se je obarval pretežno glasbeno. Na ploščad pred Ipavčev kulturni center se je med drugim vrnila zasedba Vudlenderji, ki je pred domačo publiko predstavila svoj prvi album Si ti tisti. Kot je povedala vokalistka zasedbe Maša But, so jo posneli nedaleč od Šentjurja, v “gorci” kitarista Matica Plemenitaša.

Z mestom in kulturnim centrom pa jih veže tudi veliko spominov na ustvarjanje videopodob njihovih avtorskih pesmi, pod katere se podpisuje pianist in vokalist Tomaž Hostnik. Ta je tekom koncerta, kot se je pošalil, “zaradi manjka repertoarja,” predstavil še nekaj svojih samostojnih šansonov, ob katerih pa so ga spremljali ostali člane zasedbe; poleg Plemenitaša in Butove še Žiga Vešligaj, Gregor Hrovat in Jaka Krušič. Tako Hostnik kot Vudlenderji se često udeležujejo uglednih glasbenih festivalov po državi in se utrdili kot garant za kvalitetno glasbeno produkcijo. Vsekakor nekaj, kar si Šentjur kot “mesto glasbe” želi.

Sorodne novice

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

GrobelnoFest z mnogo spremembami

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več