0.6 C
Šentjur pri Celju
01/12/2020
sentjur.net

Za čistejše in boljše okolje

Ponikva, 30. 3. 2019 – Minulo soboto je na Ponikvi potekala že tradicionalna čistilna akcija v organizaciji Turistično olepševalnega društva in Krajevne skupnosti Ponikva. Na njej so sodelovali vaške skupnosti, društva, osnovna šola in krajani Krajevne skupnosti Ponikva. Akcija se je pričela v posameznih vaseh ob 8.30 uri, kjer so udeleženci akcije dobili tudi podrobnejša navodila pri svojem članu vaškega odbora. Zaključek je bil okoli 11.00. ure v gasilskem domu, kjer je bilo poskrbljeno za malico vseh udeležencev čistilne akcije.

Udeležba je bila zelo velika, sodelovala so vsa Ponkovška društva ter seveda krajani iz vseh vasi. Na čistilni akciji pa je bilo tudi v soboto kar nekaj  otrok, kar je nadvse pohvalno. Vsaka skupina je dobila svoj odsek Ponikve. Društva so očistila poti, medtem ko so drugi krajani čistili ob cestah iz svojih vasi proti Ponikvi. V sami akciji so sodelovali tudi gasilci, ki so pomagali odpeljati zbrane vrečke smeti na zbirna mesta. Nabralo se je kar nekaj smeti, vendar so s skupnimi močmi počistili Ponikvo in s tem pripomogli k čistejšemu in boljšemu okolju. Po končani čistilni akciji je sledila malica v gasilskem domu za vse udeležence, za kar je poskrbela Krajevna skupnost Ponikva.

 

(Tjaša Ferlež, Foto: Zlatko Zevnik)

Sorodne novice

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Na Ponikvi je dišalo po jabolčnih dobrotah

Tjaša Ferlež

Moči so združili Loški gasilci in lovci

Tjaša Ferlež

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec

Že 8. tradicionalni Kocenov pohod

Tjaša Ferlež

26. Martinovi dnevi na Ponikvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več