0.6 C
Šentjur pri Celju
01/12/2020
sentjur.net

Zakrament Sv. Duha prejeli tudi na Slivnici in na Prevorju

Letos je prav posebno leto tudi za praznovanje krščanskih praznikov in podeljevanje sv. zakramentov. Zaradi znanih razlogov, ki jih kroji koronavirus, so zakramenti v večini potekali v jesenskih mesecih. Tako je bilo tudi v župniji Slivnica pri Celju, na Prevorju in Žusmu, kjer je zakrament sv. birme v začetku oktobra prejelo 34 birmancev.

Kljub ukrepom sta dogodka na obeh lokacijah potekala organizirano in svečano. Zopet se je izkazalo dobro povezovanje vseh tistih, ki so želeli, da bo otrokom ta pomemben življenjski dogodek ostal v večnem spominu. Sv. birmo je v župnijski cerkvi na Slivnici štiriindvajsetim birmancem podelil dekan Tadej Linasi, župnik v Šmarju pri Jelšah, ob somaševanju domačega župnika Marka Šramla.

Medsebojna ljubezen

V župnijski cerkvi sv. Ane na Prevorju je naslednji dan po pooblastilu Roka Metličarja, upravitelja škofije Celje, zakrament sv. birme prejelo deset birmancev po rokah domačega župnika Marka Šramla, ki je med drugim poudaril, da je sad Sv. Duha medsebojna ljubezen in prizadevanje za potrditev v veri. Birmanci so v obeh župnijah sodelovali pri sv. maši. Za svečanost so v obeh cerkvah poskrbeli domači cerkveni pevci pod vodstvom Mojce Mastnak na Slivnici in Jureta Jelena na Prevorju.

»Sveti Duh je vez med Očetom in Sinom, ki ju povezuje v sv. Trojico. Daje nam moč, da lahko v življenju premagujemo ovire, ki nam na poti življenja večkrat preprečujejo izpolnjevati Njegovo voljo,« je bilo med drugim zapisano v zahvalni zloženki, ki so jo na Prevorju prejeli vsi birmanci v spomin. Zasluge za te stavke je pripisati Francu Plahuti, kateremu so se zahvalili za pomoč pri organizaciji sv. birme na Prevorju, prav tako pa tudi birmovalcema na Slivnici in Prevorju ter staršem, ki so poskrbeli, da je bil ta dan prazničen v pravem krščanskem duhu. (Majda Rezec, foto Jure Jelen)

Sorodne novice

Ponikva: Birmanci bogatejši za nove darove

Tjaša Ferlež

V krščanski veri se je potrdilo 65 birmancev

Jure Godler

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Zakrament svete birme prejelo 62 otrok

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

Šentjurski birmanci potrdili svojo vero

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več