-1.3 C
Šentjur pri Celju
16/01/2021
sentjur.net

Najboljšo salamo je pripravil Primož Gajšek

Sladka Gora, 9. 4. 2016 – Že deveto leto je Turistično društvo (TD) Sladka Gora organiziralo salamijado. Ocenjevanje je bilo v tamkajšnjem domu krajanov in gasilcev. Samo pobiranje vzorcev salam je bilo 2. in 3. aprila. V komisiji so bili: Dean Kokot, Braco Miroševič, Franc Štritof, Jože Zorenč, Franc Sotošek in Silvo Svetelšek. Ocenjevali so izgled, vonj, okus in prerez. »Iz leta v leto se kakovost salom izboljšuje, tako je na letošnjem ocenjevanju sodelovalo kar 29 vzorcev,« je povedala predsednica TD Majda Jurše.

Najbolje je bila ocenjena salama Primoža Gajška iz Loke pri Žusmu, s kar 51,8 točkami od možnih 60. Ker se zmagovalec ni mogel udeležiti ocenjevanja, ga je nadomeščal njegov oče Anton, dolgoletni udeleženec salamijade, drugi je bil Franc Kužnar iz Rjavice, tretje mesto pa je osvojila Gorca Majcen iz Polžanske vasi. Vsi trije se bodo udeležili finala slovenske salamijade, ki bo v soboto, 14. maja, v Straži na Dolenskem. V kulturnem programu sta nastopila Planinski bend iz Rogaške Slatine in Gojko Jevšenak. (Piše: Milenka Blažević, foto: Digital studio Rogaška Slatina)

Sorodne novice

Že 15. tradicionalni Dolgogorski pohod

Tjaša Ferlež

Dvojno zlato v Loko pri Žusmu

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Jure Zdolšek prvi do vina z oceno 19

Jure Godler

Naše salame so odlične

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več