-2.6 C
Šentjur pri Celju
07/03/2021
sentjur.net

Dvojno zlato v Loko pri Žusmu

Sladka Gora, 28.04. 2018 – Na ocenjevanju salam, ki ga že vrsto let organizira Turistično društvo Skriti biser Sladka Gora, so letos ocenili 46 salam, od tega jih je 11 prejelo zlato diplomo, vse ostale pa srebrno. Najvišjo oceno je prejela salama Antona Gajška iz Loke pri Žusmu.

Ocenjevanje je pojasnil predsednik strokovne komisije Jože Tratenšek. Zbrane je nagovoril Janko Šket, predsednik društva Skriti biser, ki se je salamarjem zahvalil za zaupanje salam v ocenjevanje. Stanislav Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah, je poudaril pomen takšnih tekmovanj za vsakoletno izboljševanje kakovosti. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je pozval k trženju salam in sam pomen, da tudi v gospodarstvu velja zdrava kmečka logika. Vsak lahko potroši toliko, kot si sam ustvari. Dotaknil se je trenutno dobre gospodarske situacije, ki omogoča tudi dobro stanje v turizmu in kmetijstvu.

Priznanja

Zlate diplome so prejeli Anton Gajšek (52,6), Drago Majcen (52,2), Andrej Tratenšek (51,2), Primož Gajšek (50,7), Gal Dolničar (50,5), Jože Volk (50,1), Janko Majcen (50,0), družina Strašek(49,6), družina Jecl (49,1), Jože Guzej (49,0) in Boris Dolničar (49,0). Pet najboljših potuje na državno tekmovanje v Leskovec pri Krškem. Med njimi tudi Gajškova iz Loke pri Žusmu.  

Za glasbeno vzdušje sta poskrbela mlada harmonikarja David in Jan. Samo prireditev je povezovala Anita Čebular. Salamijado je spremljala razstava kruha in fotografij Foto kluba Šmarje, za vrhunska vina pa je poskrbelo Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah. (Milenka Blažević, foto: Monika Šeligo, Jože Lipar)

Sorodne novice

Že 15. tradicionalni Dolgogorski pohod

Tjaša Ferlež

Že 12. tradicionalna Salamijada

Tjaša Ferlež

Viktor Ojsteršek z najboljšo salamo

Majda Rezec

Na salamijadi v Šentilju pri Velenju posegli po najvišjih mestih

Jure Godler

Prehodni pokal v trajno last prejel Viktor Ojsteršek

Jure Godler

Najboljšo salamo je pripravil Primož Gajšek

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več