18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zlata obletnica zakoncev Mire in Janeza Kline

Zakonca Mira in Janez Kline s Platinovca pri Grobelnem sta praznovala zlato poroko. Vedno sta se trudila, da bi bila dobra vzornika svojim otrokom in vnukom, da bi jim dala dobro popotnico za življenje. Njuno največje bogastvo je, da sta bila srečna s tistim, kar sta ustvarila, želita pa si, da bi bila zdrava še naprej. Poseben blagoslov je, da je nevesto Miro na tokratni poroki do oltarja pospremila njena 92-letna mama Jožica, ki pred 50 leti ni bila na poroki.

Zlatoporočenca Kline sta svojo zaobljubo obnovila v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzetje v Šmarju pri Jelšah. Ta obljuba je imela trdne temelje v iskreni ljubezni in medsebojnega spoštovanja, zato je njuna zveza ostala čvrsta vseh petdeset let. Tokrat sta bila njuni poročni priči vnuka Sebastijan in David, ki sta člana kvarteta Pušeljc. Zahvalno sveto mašo ob zlati poroki je daroval duhovnik Tadej Linasi.

Spoznala sta se v Nemčiji

Mira, rojena Čretnik, se je rodila 1950 v Celju, prva izmed štirih otrok očetu Slavku in mami Jožici. Janez se je rodil pet let prej v Sojeku pri Frankolovem kot prvorojenec sedmih otrok. Spoznala sta se zelo mlada v Nemčiji, kjer sta si služila težko zasluženi kruhek. Poročila sta se sredi tedna, samo s pričami in prijatelji, brez svojih družin. Zelo sta pogrešala svojo domovino in rodno grudo in tako kaj hitro začela graditi topli dom v Platinovcu pri Grobelnem, kje sta se jima rodili dve hčerki – Melita in Monika.

Mira v prostem času zelo rada kleklja, Janez pa je vedno na voljo za pomoč sosedom. Pri Čretnikovih (po domače) je pesem doma. Vsi so veliki ljubitelji domače narodne glasbe. Pesmi, ki so jih prepevali njihovi starši in stari starši, so tu doma. Danes jima življenje lepšajo štirje vnuki in sta v veselem pričakovanju prvega pravnuka.

“Zelo sva bila srečna in vesela ob presenečenjih, ki sva jih doživela na dan, za naju zapisan z zlatimi črkami. Iz srca se zahvaljujeva hčerki Meliti za odpeto pesem Ave Marija v spremljavi organistke Petre Bračko, ki je zaigrala tudi poročno koračnico, duhovniku Linasiju za darovano poročno sveto mašo in posvečene besede ob blagoslovu najine zaobljube. Ja, da ne pozabiva najinih zlatih vnukov, posebna hvala Davidu in Sebastijanu za čestitke in želje, prebrane pred oltarjem, ter Simonu Čakšu in Nejcu Šuc za veselo družbo,« se zahvaljujeta zlatoporočenca. Naj jih dragi Bog poživi še veliko let,” sta povedala zakonca. (Milenka Blažević, foto: osebni arhiv)

Sorodne novice

Danes razumeva zaobljubo v dobrem in slabem

Tjaša Ferlež

Marica in Franci Hladnik praznovala zlato poroko

Jure Godler

Vse se je začelo na avtobusu in nadaljevalo pod domačo lipo

Tjaša Ferlež

Zlata poroka: Zjutraj v hlevu, popoldne slavljenca zlate poroke

Jure Godler

Zlatih petdeset Nade in Martina Pungarška

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več