14.4 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Zmagovalci s(m)o vsi!

Šentjur, 8.9.2017 – Čeprav je kislo vreme zadnjih dni otroke in starše pregnalo v dvorano v Hruševcu, je že tradicionalna Miniolimpijada tudi letos poskrbela za razigranost in veselje otrok. V organizaciji Športne zveze Šentjur so se otroci lahko preizkusili v različnih športnih disciplinah. Seveda so na pomoč priskočili tudi prijazni mentorji iz lokalnih športnih društev.

Predsednik šentjurske zveze Klemen Zdolšek je uvodoma pozdravil in nagovoril zbrane.  Miniolimpijada se je pričela z olimpijsko himno in razgrnitvijo olimpijske zastave. Seveda tudi olimpijska bakla ni manjkala. Predstavnik Olimpijskega komiteja je izvedel tudi olimpijski protokol, otroke pa je nagovoril z besedami: »Glavni na tej olimpijadi ste vi, otroci. Brez vas, staršev in športnih društev te olimpijade ne bi bilo.« Mini olimpijada je namenjena druženju, gibanju, spoznavanju različnih športov in fair-playu. Nagovoru je sledila tudi zaprisega, ki jo je letos prebral Amadeo.

Otroci so svoje spretnosti preizkušali v plezanju, tenisu, košarki, atletiki, nogometu in borilnih veščinah, spoznavali pa so tudi opremo za planinarjenje. Ob vsem pa jih je zabaval lisjak Foksi, uradna maskota OKS. Olimpijska misel, da je potrebno sodelovati, ne pa vedno zmagati, je tudi tokrat povezovala vse udeležene, od najmlajših do njihovih staršev. Nasmeh na otroških obrazih in prešerno vzdušje pa je samo še potrdilo namen tega druženja. Domov so vsi odšli kot zmagovalci. (Nina Drame)

Sorodne novice

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Bogomir Dolenc pretekel 33. maraton v Šentjurju

Jure Godler

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Jure Godler

Novoletni tekači za uspešno leto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več