14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Župan in minister o evropskih projektih in priložnostih

Šentjur, 24. 8. 2022 – Na povabilo župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija je danes na delovni obisk prispel minister dr. Aleksander Jevšek, pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi evropskih projektov v izvajanju ter potreb in načrtov občine, ki želi tudi v bodoče čim bolj uspešno črpati sofinancerska sredstva.

Župan in minister sta uvodoma opravila sestanek s strokovnimi službami občine, v katerem so ministra podrobneje seznanili z izvajanjem več investicij v Občini Šentjur, potekali pa so tudi pogovori o možnostih, ki jih nudi aktualna evropska finančna perspektiva za realizacijo številnih projektov, za katere ima občina že pripravljene načrte. Zatem sta si dve večji gradbišči ogledala tudi na terenu; obiskala sta območje komunalnega urejanja industrijske cone Šentjur – jug 3 ter že skoraj povsem obnovljeno stavbo nekdanje Auree v Gorici pri Slivnici. Spomnimo, da je urejanje industrijske cone Šentjur – jug 3 kar 3,9 milijona vredna investicija, za katero je občina preko dogovora za razvoj regij iz Evropskega regionalnega sklada pridobila 2,6 milijona evrov, dodatnih 880.000 evrov pa se financira iz državnega proračuna.

Iz istih virov se sofinancira ureditev stare Auree v podjetniški inkubator, ki se zaključuje, pogodbena vrednost pa je znašala 1,14 milijona evrov. Minister se je tako iz prve roke lahko seznanil s konkretnimi primeri, kako na izvajanje projektov vplivajo posledice epidemije COVID ter rusko-ukrajinske vojne krize, pri dobavi materialov, zagotavljanju delovne sile ter draženju energentov. Spregovorila sta tudi o šentjurski navezovalni cesti, ki je v fazi projektiranja. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

​Podjetniške ideje se bodo rojevale v novi kavarni

ViP

Podjetniška inkubatorja vabita najemnike

Jure Godler

Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnih prostorov v Podjetniškem inkubatorju AUREA v Gorici pri Slivnici

Jure Godler

Odprli novo podjetniško okno za kraj, občino in regijo

ViP

Za goriško Aureo se obetajo lepša vremena

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več