18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Aktivni upokojenci

Člani Društva upokojencev Šentjur se aktivno posvečajo tudi  športu. Ukvarjajo se z balinanjem, s šahom in z ribolovom. Vsako leto se prijavijo na regijsko tekmovanje društev, ki ga razpiše Pokrajinska zveza društev upokojencev Celje. Tam se lahko pomerijo med sabo v keglanju, balinanju, pikadu, streljanju, ribolovu, šahu in kegljanju s kroglo na vrvici. Na podlagi tega razpisa se posamezna društva prijavijo za športno tekmovanje, ki jim odgovarja.
Člani društva upokojencev Šentjur so se prijavili na tri športe, in sicer je bilo balinanje kot prvo, ki se je odvijalo v Žalcu. Prijavili sta se moška in ženska ekipa. V ekipi je bilo moških 11, žensk pa 7. Moška ekipa je bila premagana v svoji konkurenci. Ženska ekipa pa je zasedla 3. mesto med sedmimi ekipami. Upokojenke so prejele lep pokal in posamezne medalje. Srečanje je bilo kar zahtevno, saj imajo tudi druga društva zelo uspešne in dobre kandidatke. (V. A.)

Sorodne novice

Grobelčani osvojili odlično drugo mesto

Jure Godler

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler

Balinarski turnir na Grobelnem

Jure Godler

Na Cmokovem memorialu nepremagljivi domačini

ViP

Balinanje: Šentjurčani presenetili sami sebe

Jure Godler

Nepozabljena dediščina: Kje so tiste stezice

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več