-0.1 C
Sentjur
18/01/2020
sentjur.net

Na Cmokovem memorialu nepremagljivi domačini

Gorica pri Slivnici, 5. maj 2018 – V spomin Martinu Cmoku st., pomembnemu kronistu političnega in posvetnega življenja v lokalni skupnosti, so se goriški balinarji znova poklonili z memorialom. Rano so se v sobotnem jutru balinarski klubi iz bližnje okolice že sestali na balinišču v Gorici pri Slivnici z upi, da bi vreme vzdržalo do poslednjega meta. Po uvodnih grižljajih dobrot lokalnih gospodinj in kavi so se krogle že začele kotaliti po dveh progah, ob njima pa se je tekom memoriala zbralo kar nekaj podpornikov. Letos so se karavani, ki balina Cmoku v spomin, pridružili še balinarji z Grobelnega, ki so nadomestili klub iz Rogaške Slatine. Kot naročeno so dežne kaplje počakale prav do zaključka tekmovanja, zato so podelitev pokalov prestavili v avlo kulturnega doma.

Končno, šesto mesto so zasedli Šentjurčani, peto balinarji iz Štor, četrto mesto je pripadlo novim balinarjem na sceni – Grobelčanom, tretje mesto so zasedli tekmovalci iz Šmarja pri Jelšah, na vrhu pa so tudi letos zakraljevali domačini – kot drugi ekipa domačega društva upokojencev ter kot zmagovalci ekipa Balinarskega kluba Gorica. Priznanja in pokale so ekipam razdelili predsednik domačega balinarskega kluba Florjan Potrata, predsednica DU Gorica pri Slivnici Zdenka Bevc Škof, predsednik lokalne KS Janez Palčnik ter predstavnica družine Cmok – Martinova hči Marjeta Košak. Druženje se je nadaljevalo ob jedači ter nazdravljanju z žlahtno kapljico iz Cmokovega vinograda. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

Balinarski turnir na Grobelnem

Jure Godler

Menjava na predsedniškem mestu GZŠ

Jure Godler

Trčila tovorni in potniški vlak – trije mrtvi

Jure Godler

Šentvid pri Planini letos gostil članice GZ Šentjur

Jure Godler

Darilo za kulturni praznik – čudovita avla in ploščad

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več