25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Na Cmokovem memorialu nepremagljivi domačini

Gorica pri Slivnici, 5. maj 2018 – V spomin Martinu Cmoku st., pomembnemu kronistu političnega in posvetnega življenja v lokalni skupnosti, so se goriški balinarji znova poklonili z memorialom. Rano so se v sobotnem jutru balinarski klubi iz bližnje okolice že sestali na balinišču v Gorici pri Slivnici z upi, da bi vreme vzdržalo do poslednjega meta. Po uvodnih grižljajih dobrot lokalnih gospodinj in kavi so se krogle že začele kotaliti po dveh progah, ob njima pa se je tekom memoriala zbralo kar nekaj podpornikov. Letos so se karavani, ki balina Cmoku v spomin, pridružili še balinarji z Grobelnega, ki so nadomestili klub iz Rogaške Slatine. Kot naročeno so dežne kaplje počakale prav do zaključka tekmovanja, zato so podelitev pokalov prestavili v avlo kulturnega doma.

Končno, šesto mesto so zasedli Šentjurčani, peto balinarji iz Štor, četrto mesto je pripadlo novim balinarjem na sceni – Grobelčanom, tretje mesto so zasedli tekmovalci iz Šmarja pri Jelšah, na vrhu pa so tudi letos zakraljevali domačini – kot drugi ekipa domačega društva upokojencev ter kot zmagovalci ekipa Balinarskega kluba Gorica. Priznanja in pokale so ekipam razdelili predsednik domačega balinarskega kluba Florjan Potrata, predsednica DU Gorica pri Slivnici Zdenka Bevc Škof, predsednik lokalne KS Janez Palčnik ter predstavnica družine Cmok – Martinova hči Marjeta Košak. Druženje se je nadaljevalo ob jedači ter nazdravljanju z žlahtno kapljico iz Cmokovega vinograda. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Grobelčani osvojili odlično drugo mesto

Jure Godler

Memorial v odbojki posvečen Simonu in Sebastjanu

Tjaša Ferlež

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Znaka civilne zaščite v roke PGD Lokarje in Martinu Cmoku

Tjaša Ferlež

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več