17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Blizu zmage nad Olimpijo

Ljubljana, 30. 1. 2016 – Šentjurski košarkarji KK Tajfuna so po nekaj zaporednih porazih na zadnjem mestu Lige ABA. Čeprav jih od zlate srednine ločita le dve zmagi, saj se je izkazalo, da so ekipe, ki tekmujejo v tej Jadranski ligi, zelo izenačene in enakovredne. Zato je vsaka zmaga še kako pomembna. Šentjurski košarkarji pa že dober mesec igrajo brez glavnega organizatorja igre Ceole Clarka III, ki je še vedno na listi poškodovanih. Ker pa nihče od naših igralcev ni uspel stopiti v njegove čevlje, so naši nanizali kar nekaj porazov in nezasluženo pristali na zadnjem mestu. Zato je gostovanje pri okrepljeni Olimpiji v Ljubljani bilo za naše toliko bolj pomembno.

Prva četrtina srečanja je nakazala na ponovni debakel naših državnih prvakov. Napake pri vodenju, slab met iz igre, slabe podaje so botrovale temu, da so se zmaji kmalu odcepili za šest točk in do konca četrtine pri delnem rezultatu vodili celo za 11 točk – 22:11. Verjetno pa obrata in povsem drugačne igre Tajfunovcev ni v drugi četrtini nihče pričakoval. Na krilih razpoloženega Sandija Čebularja in Tomaža Bolčine se je prednost Ljubljančanov začela topiti in na presenečenje – sploh zeleno-belih so naši s trojko Iva Držića prišli tik pred koncem polčasa celo v vodstvo 31:32 in polčas z rezultatom 36:39 gladko dobili z izjemnim rezultatom četrtine 14:28.

Proti koncu tretje četrine pa so Šentjurčani ponovno zaigrali slabo in le 500 gledalcev v Dvorani Stožice je videlo številne neuspešne mete za tri točke in izgubljene žoge v napadu. Le slabim metom Zmajev se lahko naši zahvalijo, da se ni ponovila prva četrtina in prednost ene točke za gostitelje 55:54 je nakazovala na napeto in izenačeno končnico. Odlično je ponovno začel Sandi Čebular in naši državni prvaki so ponovno prišli v vodstvo. Žal pa vodstvo Šentjurčanov ni trajalo dolgo in Ljubljančani so rezultat ponovno poravnali na 61. Po ponovnem izenačenju na 66 so gostitelji zadeli trojko in koš ter si v zadnjih minutah igre priborili prednost petih točk. Za presenečenje naših v Ljubljani pa je zmankalo časa, pa tudi mirnih živcev. Naši prihajajo domov še z enim zaporednim porazom pri rezultatu 77:69. Ponovno so vrgli kar 25 trojk in jih zadeli le sedem. Čebular je dosegel 18 točk, Bolčina 11, 9 pa Aleksandar Ponjavić. Do konca ABA-lige so še ostale štiri tekme. Kot kaže, pa se bodo naši osredotočili na Pokal Spar, kjer se bodo v četrtfinalu pomerili s Šenčurjem GGD in ponovni vrnitvi na domači parket OŠ Hruševec Šentjur. (Jure Godler; foto Union Olimpija/Martin Metelko)

Sorodne novice

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP

Komentiramo: Debakel s Primorsko odnesel Dončića

Jure Godler

Olimpija z veliko sreče odnesla celo kožo iz Šentjurja

Jure Godler

Pomlajena Olimpija grdo izgubila v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več