6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Brati gore – skupaj na planinskih poteh

Šentjur, 10. 12. 2015 – Na planinskem snidenju v dolini – v mali dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur – so se zbrali planinci naše občine. Pogovorni večer so posvetili tudi mednarodnemu dnevu gora – 11. decembru. Tema pogovornega večera, ki so ga organizirali PD Šentjur, Dramlje, Slivnica pri Celju in Knjižnica Šentjur je bila literatura. “Saj veste, gore in knjige so najboljši par,” je uvodoma povedala Manca Čujež, voditeljica dogodka. Na “Ta veseli dan”, ko se gore in knjige ženijo, se zvrsti okoli 50 dogodkov, na katerih slavijo alpsko književnost, tudi šentjtjurski dogodek pa se je odvil pod okriljem mednarodne pobude alpske konvencije Brati gore.

Prisotne je pozdravila tudi direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset. “Knjižnica Šentjur, kot vse knjižnice, smo čuvarji vsega najžlahtnejšega, kar je bilo v zgodovini ustvarjeno,” je povedala, ter se zahvalila Mateju Planku, sekretarju PZS za povabilo k sodelovanju na tem večeru. V nadaljevanju večera pa so o svojem delu v planinskih društvih, ki so sodelovale pri organizaciji dogodka, spregovorili tudi predsedniki društev – Marko Lorger (PD Dramlje), Silvo Užmah (PD Slivnica pri Celju) in Miro Rožej (PD Šentjur). Osrednji del večera pa je bil pogovor z urednikom Planinskega vestnika Vladimirjem Habjanom. Pogovor z njim je moderirala Čuježeva, ki prav tako piše za ta planinski mesečnik. V sproščenem klepetu sta se dotaknila same zgodovine in nastanek Planinskega vestnika, se pogovarjala o vplivu te med planinci priljubljene revije, o spremembah pa tudi v prihodnosti. Po pogovoru so organizatorju v avli IKC pripravili pogostitev z domačimi sladicami in kot se spodobi tudi s kuhanim vinom. Obiskovalci pa so lahko vzeli tudi zastonjski izvod omenjene revije. (Jure Godler)

Sorodne novice

Gore brali virtualno

ViP

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler

Potovali po deželi tanga in ostrih vršacev

ViP

O problemih v kmetijstvu s poslanko Ivo Dimic in Janezom Bejo

Jure Godler

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler

Kako in kam v slovenskem zdravstvu še na vladni strani

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več