13.6 C
Šentjur pri Celju
24/09/2020
sentjur.net

Broadway približali Šentjurju

Šentjur, 14. 7. 2018 – Tudi letos je Vocal BK Studio, ki ga vodi učitelj solopetja Boštjan Korošec, organiziral Mednarodno poletno pevsko delavnico “ISSW 2018”. Glavna tema, ki so se je udeleženci učili, je seveda glasbena zvrst muzikal. Muzikal se je sicer razvil iz operete, vendar se ga je dotaknil trend modernejše – popularne in jazzovske glasbe, središče muzikala pa je Broadway na West Endu v ZDA. Zato ni nenavaden naslov, ki je že tradicionalen, Broadway I love. Udeleženci delavnic so se pokazali na številnih prireditvah, med njimi tudi v šentjurskih Križankah – prireditvenem prostoru v Zgornjem trgu. “Zanimanje za muzikal se iz leta v leto veča, kar nam daje še dodaten zagon in novo energijo za naprej,” je povedal vodja projekta Boštjan Korošec.

Udeležence so izobraževali vrhunski predavatelji iz Slovenije in tujine. Večdnevno izobraževanje je potekalo v obliki delavnic, tako individualno kot skupinsko. Udeleženci so spoznavali vse prvine glasbenega gledališča – petje, ples in igro. Nastopajoče na koncertu je spremljala inštrumentalna zasedba odličnih inštrumentalistov BK banda pod vodstvom Simona Dvoršaka. Letos so prvič nastopila samo dekleta, posledično je bila tudi sam muzikal naravnan malce feministično. Skupina deklet je namreč na knjižnem klubu zašla iz tradicionalne razprave in svojo jezo stresla na moške. Seveda je vsako dekle izmed deseterice nastopajočih imelo ekstremno vlogo – od pijanke, do dekleta s tikom, nad bratom razočarane najstnice pa do mormonke. Vse skupaj so pomešale v res odlično petje in nastop. Med deseterico smo prepoznali tudi mlado multitalentirano Šentjurčanko Majo Kovačić. Muzikla, ki je požel stoječe ovacije občinstva, pa je bilo žal kar prehitro konec. (Jure Godler)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler

Dan državnosti brez presežnikov

Jure Godler

Med počitnicami so se naučili osnov jazza

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več