-1.6 C
Sentjur
25/01/2020
sentjur.net

Brucovali z Adijem Smolarjem

Šentjur, 24. 10. 2015 – Brucovanje je prireditev Študentskega kluba mladih Šentjur, ki jo pripravlja za sprejem študentov prvih letnikov fakultet. Brucovanje je tradicionalna oblika iniciacije bodočih intelekualcev v enakopravne študente. To prireditev so šentjurski študentje zadnja leta izvedli v okviru Šentrocka v mesecu aprilu, tokrat pa so pohiteli in kot pred leti pripravili samostojno prireditev. Za prizorišče dogodka so izbrali Hotel Žonta. Ob dogovorjeni uri je bilo dokaj klavrno vzdušje in ob klepetu se je zbralo le nekaj študentov. Konec mrtvila pa je naznanil nastop kantavtorja Adija Smolarja. Šele ob njegovih uspešnicah so počasi iz vseh vetrov začeli v dvorano hotela prihajati mladi in se pozibavati v ritmu glasbe.

Na vrhuncu se je le nabralo okoli 100 mladih, od tega jih je bilo 6 tistih, ki so šele začeli okušati študentsko življenje. V šaljivih igrah so organizatorji soočili bruce, na nasprotno stran pa so postavili ekipo “starih bajt” in častnih članov ŠKMŠ. Seveda je rezultat bil jasen že takoj na začetku, ko so neizkušene bruce zmleli v igrah “kumaro podajat”, “podajanje brucomora brez rok” in “kondom napihnat”. Zadnji dve igre pa sta bili namenjeni le brucom, kjer so morali spiti kozarec brucomora in nase v nasprotju s tradicijo obleči čim več oblačil obiskovalcev. Najbolje ocenjena brucka Karmen je po glasovanju stroge komisije domov odpeljala kolo Pony, ki ji bo v času študija še kako prav prišlo. Za konec je zaropotala še skupina Precisely Late, za after party pa je poskrbel tudi DJ Frenky. (Jure Godler)

Sorodne novice

Hotel Žonta ima novega lastnika

Jure Godler

Nekakšno Brucovanje v Šentjurju

Jure Godler

ŠKMŠ: V Šentjur se vrača brucovanje

Jure Godler

Soki obdaril ponkovško šolo

Jure Godler

Prejeli smo: Javno pismo v podporo Študentskemu klubu mladih Šentjur

Jure Godler

Soki za Slivnico

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več