25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Citrarji ponovno okupirali Kopitnik

Kopitnik, 5. 8. 2017 – Koča na Kopitniku je bila tudi letošnja končna destinacija za številne citrarje, ki so se ponovno udeležili Srečanja citrarjev Slovenije. Tradicionalne prireditve, ki jo Društvo citrarjev Slovenije organiza že 27. leto zapored.  Sredi neokrnjene narave, med planinskim cvetjem in bukovimi gozdovi je zadonel glas citer. Občinstvu se je predstavila skoraj trideseterica citrarjev – od tistih najmlajših pa tudi tistih, ki so v zrelih letih. Daleč najbolj zastopana med citrarji pa je bila prav naša občina.

Tako so se predstavile citrarke in citrar – Silva Polajžer, Majda Založnik, Ladica Drobne, Majda Jakončič, Dušanka Tavčar in Pavel Švikart, ki delujejo pod okriljem Ljudske univerze Šentjur, v skupini Lušni orkester. Vodi jih Jasmina Levičar. Levičarjeva pa je na Kopitnik pripeljala tudi nekaj svojih učencev. Tako so se predstavile tudi Sara Žafran, Veronika Polšak, zapela pa je Veronika Planko. Za šentjurski finale sta nastopili tudi Jasmina Levičar na citrah in sopranistka Mateja Bobek. Prireditev je povezoval Peter Napret, predsednik Citrarskega društva Slovenije. Čudovit ambient na Kopitniku je citrarje in obiskovalce napolnil z novo energijo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Jure Godler

Druga nagrada za Tajdo Krajnc

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler

Kulturno društvo Prevorje ima novo vodstvo 

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več