-0.1 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Derbi s pomočjo sodnikov – Slatinčanom

Šentjur, 28. 10. 2016 – Košarkarje KK Tajfuna, ki še vedno čakajo svojo prvo zmago, je v hruševski dvorani čakal večni lokalni derbi z ekipo KK Rogaške. Slednji so kaj kmalu po začetku tekme povedli. Naši košarkarji, ki jih vodi Jurica Golemac, niso mogli slediti ritmu Slatinčanov. V 16. minuti srečanja so gostje vodili že za 11 točk, ob polčasu pa za 9. Domači košarkarji so v drugi polovici srečanja zaigrali veliko bolje v obrambi in počasi začeli topiti rezultatsko prednost, kar pa so začutili tudi Šentjurski vitezi, ki naše fante glasno vzpodbujajo na domačih tekmah in na gostovanjih.

Nekaj minut pred zaključkom tretje četrtine so Tajfunovci že pošteno dihali za vrat Slatinčanom, ki se lahko samo nekaterim dokaj čudnim sodniškim odločitvam zahvalijo, da so prednost, pa četudi minimalno, obdržali. Ekipi sta bili v zadnji četrtini povesem izenačeni. Malcolm Grant je v protinapadu atraktivno prevaral nasprotnikove branilce, a je sodniška trojica koš razveljavila zaradi napačnih korakov. Čeprav je trener gostov Damijan Novaković skozi celotno tekmo imel veliko prepričevanj s sodniki, so našega Golemca že ob prvem resnem protestu prizemljili s tehnično napako. Nekaj minut pred koncem je našim ponovno uspelo ujeti goste ob rezultatu 57:58. Po napaki v napadu pa so Slatinčani že slavili zadnji koš na tekmi in povedli 57:60. V izdihljajih tekme je za tri točke metal Mirza Sarajlija in zgrešil, vendar se je žoga srečno odbila do Granta, ki sta ga obrambna igralca ob metu pošteno pretepla, a je sodnikova piščalka ostala nema. Prav tako niso zalegli protesti s klopi.

Najbolj se je izkazal Žiga Fifolt s 13 točkami, Khaliq Spicer z 12, Mirza Sarajlija za 11, Malcolm Grant pa z 10 točkami. Naši so izgubili tudi 21 žog. Pod vodstvom Golemaca se, kot kaže, dviguje tudi raven košarke, ki jo kažejo v Šentjurju. V ligi Nova KMB so tako nanizali že štiri poraze in so na repu lestvice. (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Šentjurčani ohranili prvoligaški status

Jure Godler

Tajfunovci z medlo predstavo v ligo za obstanek

Jure Godler

KK Tajfun: Od +18 do -2

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več