13.9 C
Šentjur pri Celju
18/09/2020
sentjur.net

Dobrodelni koncert za študij mlade violinistke

Šentjur, 8. 12. 2017 – Mlada mojstrica na violini, Šentjurčanka, Eva Vrečko, obiskuje tretji letnik Gimnazije Celje Center, poleg tega pa obiskuje še I. Gimnazijo v Celju – glasbeno smer v sodelovanju z Glasbeno šolo Celje pri prof. Petri Arlati Kovačič. Že pri 17. letih je zaključila Konzervatorij za glasbeno umentnost v Gradcu, letos pa je začela obiskovati predakademski program Akademije za glasbo v Salzburgu. Eva osvaja najvišja priznanja na tekmovanjih doma in v tujini. Vendar so stroški študija in glasbenih seminarjev prerasli zmoglivost staršev in mlade umetnice. Prav tako bi za nadaljevanje študija potrebovala novo violino, saj ta, s katero Vrečkova igra, ne zadostuje več zahtevanim pogojem za igranje na vrhunskem nivoju.

Zato sta se povezali Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur in glasbena zasedba Klippa. Slednjo setavljata mlada glasbenika – pevka Nina Grobelšek in kitarist Rok Klančnik. Koncert, ki so ga poimenovali Charity Jazz Project, je tudi njun prvi samostojni koncert. Duetu pa se je pridružil še trobentač Žan Cesar, ki obiskuje prvi letnik Instituta za jazz v Gradcu, hkrati pa igra na številnih glasbenih zasedbah. Tudi s tem dobrodelnim koncertom so stopili korak naprej, k uresničitvi sanj mlade violinistke, za katero bomo zagotovo še slišali. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Pomladna simfonija Eve Vrečko

Jure Godler

Dan najlepših sanj izpolnil željo šentjurske virtuozinje

Jure Godler

Violinistka Maša Leskovar dosegla izjemen uspeh

Jure Godler

S poljubi vstopili v pomlad

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več